Csokoládés narancslikőr frissen tálalva

Csokoládés narancslikőr

A csokoládés narancslikőr egy igazán különleges és elegáns ital, amely a csokoládé gazdag ízét ötvözi a narancs frissességével. Az ilyen típusú likőrök népszerűek Európában és Amerikában, és gyakran készítik házilag is ünnepi időszakokra. A narancshéj és a vodka együtt áztatásának folyamata segít kihozni a citrusos aromákat, míg a csokoládé mélységet és krémes textúrát ad az italnak. Ez a likőr tökéletes ajándék, vagy egy hideg estén kellemes melegítő ital. Tipp: Ha még selymesebb textúrára vágysz, egy kevés tejszínt is adhatsz hozzá tálalás előtt!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 30 perc
180 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
2 db Narancs
500 ml Vodka
3 ek. Kakaópor
200 g Kristálycukor
250 ml Víz
1 tk. Vanília kivonat
50 g Étcsokoládé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Mosd meg alaposan a narancsokat, majd egy zöldséghámozóval vágd le a héjukat vékony csíkokban, ügyelve arra, hogy a fehér rész ne kerüljön bele, mert keserűvé teheti a likőrt.

    A narancsok bio minőségűek legyenek, mivel a héjukat használjuk fel. A fehér rész (albedo) eltávolítása elengedhetetlen a keserű íz elkerülése érdekében.

    2

    Egy nagy, zárható üvegbe öntsd bele a vodkát, és add hozzá a narancshéjakat. Zárd le az üveget, és hagyd állni szobahőmérsékleten legalább egy hétig, naponta egyszer megrázva.

    Minél tovább áznak a narancshéjak a vodkában, annál intenzívebb lesz a narancs íze. Javasolt 2-3 hétig is áztatni. Használj magas minőségű vodkát a legjobb eredmény érdekében.

    3

    Egy közepes lábasban keverd össze a vizet és a cukrot, majd forrald fel, hogy a cukor teljesen feloldódjon. Ez lesz a szirup alapja.

    A cukor teljesen fel kell oldódnia, hogy a szirup sima legyen. Ha kristályos marad, a likőr is zavaros lehet.

    4

    Adj hozzá a kakaóport és a reszelt étcsokoládét a sziruphoz, majd kevergesd, amíg teljesen fel nem oldódik. Hagyd kihűlni.

    A kakaóport és a csokoládét fokozatosan add hozzá, folyamatosan kevergetve, hogy ne csomósodjon. A szirupot hagyd teljesen kihűlni, mielőtt a vodkához kevered.

    5

    Szűrd le a vodkás narancshéjat, majd keverd össze az aromás vodkát a csokoládés sziruppal és a vanília kivonattal.

    A szűréshez használj finom szövésű szűrőt vagy gézlapot, hogy eltávolítsd a narancshéj darabkáit. A vanília kivonat tovább fokozza az ízek harmóniáját.

    6

    Öntsd át tiszta üvegekbe, és hagyd állni legalább 1 hétig, hogy az ízek összeérjenek. Minél tovább áll, annál gazdagabb lesz az íze.

    A likőrt sötét, hűvös helyen tárold. Az ízek összeéréséhez javasolt legalább 1 hónapig érlelni.

    7

    Hűtve vagy szobahőmérsékleten tálald, és élvezd ezt az illatos, krémes csokoládés narancslikőrt.

    A likőrt magában, koktélokban vagy desszertekhez is felhasználhatod.