Mosd meg alaposan a narancsokat, majd egy zöldséghámozóval vágd le a héjukat vékony csíkokban, ügyelve arra, hogy a fehér rész ne kerüljön bele, mert keserűvé teheti a likőrt.
A narancsok bio minőségűek legyenek, mivel a héjukat használjuk fel. A fehér rész (albedo) eltávolítása elengedhetetlen a keserű íz elkerülése érdekében.
Egy nagy, zárható üvegbe öntsd bele a vodkát, és add hozzá a narancshéjakat. Zárd le az üveget, és hagyd állni szobahőmérsékleten legalább egy hétig, naponta egyszer megrázva.
Minél tovább áznak a narancshéjak a vodkában, annál intenzívebb lesz a narancs íze. Javasolt 2-3 hétig is áztatni. Használj magas minőségű vodkát a legjobb eredmény érdekében.
Egy közepes lábasban keverd össze a vizet és a cukrot, majd forrald fel, hogy a cukor teljesen feloldódjon. Ez lesz a szirup alapja.
A cukor teljesen fel kell oldódnia, hogy a szirup sima legyen. Ha kristályos marad, a likőr is zavaros lehet.
Adj hozzá a kakaóport és a reszelt étcsokoládét a sziruphoz, majd kevergesd, amíg teljesen fel nem oldódik. Hagyd kihűlni.
A kakaóport és a csokoládét fokozatosan add hozzá, folyamatosan kevergetve, hogy ne csomósodjon. A szirupot hagyd teljesen kihűlni, mielőtt a vodkához kevered.
Szűrd le a vodkás narancshéjat, majd keverd össze az aromás vodkát a csokoládés sziruppal és a vanília kivonattal.
A szűréshez használj finom szövésű szűrőt vagy gézlapot, hogy eltávolítsd a narancshéj darabkáit. A vanília kivonat tovább fokozza az ízek harmóniáját.
Öntsd át tiszta üvegekbe, és hagyd állni legalább 1 hétig, hogy az ízek összeérjenek. Minél tovább áll, annál gazdagabb lesz az íze.
A likőrt sötét, hűvös helyen tárold. Az ízek összeéréséhez javasolt legalább 1 hónapig érlelni.
Hűtve vagy szobahőmérsékleten tálald, és élvezd ezt az illatos, krémes csokoládés narancslikőrt.
A likőrt magában, koktélokban vagy desszertekhez is felhasználhatod.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.