Csokoládés tejturmix pohárban tálalva

Csokoládés tejturmix

A csokoládés tejturmix az egyik legnépszerűbb édesség ital, amelyet minden korosztály szeret. Ez az ital a gazdag csokoládé és a krémes tej tökéletes kombinációját kínálja. A tejturmix története az 1920-as évek Amerikájához köthető, ahol először tej és gyümölcs keverékeként szolgálták fel. A csokoládé változat gyorsan világszerte elterjedt, és ma már az egyik legkedveltebb desszert ital. Ez a recept egyszerűen elkészíthető otthon, és garantáltan örömet okoz a család minden tagjának.

Előkészület 5 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 10 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
300 ml Tej
50 ml Tejszín
50 g Étcsokoládé
1 ek. Kakaópor
20 g Méz
6 db Jégkocka

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Olvaszd fel az étcsokoládét vízgőz felett, vagy lassú tűzön egy kis edényben.

    Ügyelj arra, hogy a csokoládé ne égjen le. Ha mikróban olvasztod, szakaszosan, 30 másodpercenként keverd meg.

    2

    Egy turmixgépbe tedd a tejet, tejszínt, olvasztott csokoládét, kakaóport, mézet és jégkockákat.

    A méz helyett használhatsz más édesítőszert is, például agavé szirupot vagy juharszirupot. A tejszín elhagyható, ha könnyebb turmixot szeretnél.

    3

    Turmixold össze az összetevőket, amíg sima és krémes állagú nem lesz.

    Ha túl sűrű a turmix, adj hozzá még egy kis tejet. Ha túl híg, tegyél bele még pár jégkockát.

    4

    Töltsd a turmixot magas poharakba, és ízlés szerint díszítsd tejszínhabbal vagy reszelt csokoládéval.

    A pohár szélét is bevonhatod olvasztott csokoládéba mártva, majd csokoládé reszelékbe forgatva a még látványosabb hatásért.