Cukkinis gofri frissen sütve

Cukkinis Gofri

A cukkinis gofri egy modern és egészséges változata a hagyományos sós gofrinak. A cukkini természetes nedvességtartalma miatt a tészta puha és lágy lesz, miközben a külső ropogós marad. Ez a recept tökéletes választás reggelire, uzsonnára vagy könnyű ebédként, hiszen tele van rosttal és tápanyagokkal. A sajt hozzáadása még ízletesebbé teszi ezt a fogást, amely garantáltan elnyeri az egész család tetszését.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
390 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Liszt
250 ml Tej
2 db Tojás
150 g Cukkini
1 tk. Sütőpor
1 csipet
1 csipet Bors
50 g Reszelt sajt
30 ml Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A cukkinit mosd meg, reszeld le, majd egy konyharuhába csavarva nyomkodd ki a felesleges nedvességet.

    A cukkiniből kinyomkodott nedvességet ne öntsd ki, felhasználhatod levesekhez vagy turmixokhoz.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a sót és a borsot.

    Használj egy habverőt, hogy a sütőpor egyenletesen eloszoljon a lisztben, így a gofri könnyebb lesz.

    3

    Egy másik tálban verd fel a tojásokat, add hozzá a tejet, az olívaolajat és a kinyomkodott cukkinit.

    A tojásokat alaposan verd fel, hogy a gofri könnyű és levegős legyen.

    4

    Öntsd a nedves hozzávalókat a száraz keverékhez, és keverd össze, amíg egyenletes állagú tésztát kapsz.

    Ne keverd túl a tésztát, csak addig, amíg a száraz hozzávalók éppen hogy elkeverednek a nedvesekkel. A túlkeverés kemény gofrit eredményezhet.

    5

    Melegítsd elő a gofrisütőt, és kend ki egy kevés olajjal vagy vajjal, hogy ne ragadjon le.

    A gofrisütőt alaposan melegítsd elő, mielőtt elkezdenéd a sütést. A megfelelő hőmérséklet biztosítja, hogy a gofri kívül ropogós, belül puha legyen.

    6

    Önts egy adag tésztát a gofrisütőbe, szórd meg reszelt sajttal, majd süsd 3-4 percig, amíg aranybarnára sül.

    A sütési idő a gofrisütőtől függően változhat. Figyeld a gofrit, és vedd ki, amikor aranybarnára sült.

    7

    Vedd ki a kész gofrit, és hagyd egy rácson hűlni, hogy ropogós maradjon.

    Ne tedd a gofrikat egymásra, mert a gőz miatt megpuhulhatnak. A rácson hagyva a levegő átjárja őket, és ropogósak maradnak.

    8

    Tálald frissen, tejföllel vagy friss zöldfűszerekkel díszítve.

    A cukkinis gofri jól illik sós feltétekhez, de akár édesen is fogyasztható, például juharsziruppal vagy gyümölcsökkel.