A kecskehúst mosd meg, majd vágd kisebb darabokra. A hagymát és fokhagymát vágd apróra, a gyömbért pedig reszeld le.
A hús darabolásánál ügyelj arra, hogy a darabok egyenlőek legyenek, hogy egyenletesen süljenek meg.
Egy nagy serpenyőben vagy lábasban hevíts olajat, és add hozzá az apróra vágott hagymát, fokhagymát, gyömbért. Pirítsd őket üvegesre.
A fokhagyma és gyömbér gyorsan megéghet, ezért figyelj rá, hogy ne piruljanak túl.
Add hozzá a darabolt kecskehúst, és pirítsd minden oldalát, amíg szép barna nem lesz.
A hús pirítása előtt ne zsúfold túl a serpenyőt, mert akkor nem pirulnak szépen a húsok.
Szórd meg a húst curry porral, majd add hozzá a felaprított paprikát és keverd össze alaposan.
A curry por erősebb ízét a hús jól magába szívja, így érdemes bőségesen használni.
Öntsd hozzá a kókusztejet, és keverd jól össze. Főzd alacsony hőmérsékleten 30-40 percig, amíg a hús megpuhul.
A kókusztej gazdag ízt ad az ételnek, de ha szeretnéd, egy kevés vizet is hozzáadhatsz, ha túl sűrűvé válna.
Tálald az elkészült curry goatot friss korianderrel díszítve.
A koriander frissessége és aromája remekül kiegészíti a curry fűszeres ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.