Curry goat fokhagymával, kókusztejjel készítve, friss korianderrel tálalva

Curry goat fokhagymával

A curry goat egy hagyományos indiai étel, amely kecskehúsból készül, és számos fűszerrel, mint curry por és fokhagyma, ízesítik. Az étel gyökerei az indiai vidéki konyhához kapcsolódnak, ahol a kecskehús gyakran szerepel a helyi étkezésekben. A kókusztej hozzáadása gazdag textúrát és ízt ad az ételnek, míg a fokhagyma és curry fűszerek fokozzák a karakteres ízvilágot. Ez az étel tökéletes egy különleges vacsorához, hiszen ízletes, tápláló és különleges.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 óra
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Kecskehús (darabolt)
1 db Hagyma
4 gerezd Fokhagyma
1 cm Gyömbér
2 ek. Curry por
1 db Paprika
200 ml Kókusztej
1 tk.
1 ek. Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A kecskehúst mosd meg, majd vágd kisebb darabokra. A hagymát és fokhagymát vágd apróra, a gyömbért pedig reszeld le.

    A hús darabolásánál ügyelj arra, hogy a darabok egyenlőek legyenek, hogy egyenletesen süljenek meg.

    2

    Egy nagy serpenyőben vagy lábasban hevíts olajat, és add hozzá az apróra vágott hagymát, fokhagymát, gyömbért. Pirítsd őket üvegesre.

    A fokhagyma és gyömbér gyorsan megéghet, ezért figyelj rá, hogy ne piruljanak túl.

    3

    Add hozzá a darabolt kecskehúst, és pirítsd minden oldalát, amíg szép barna nem lesz.

    A hús pirítása előtt ne zsúfold túl a serpenyőt, mert akkor nem pirulnak szépen a húsok.

    4

    Szórd meg a húst curry porral, majd add hozzá a felaprított paprikát és keverd össze alaposan.

    A curry por erősebb ízét a hús jól magába szívja, így érdemes bőségesen használni.

    5

    Öntsd hozzá a kókusztejet, és keverd jól össze. Főzd alacsony hőmérsékleten 30-40 percig, amíg a hús megpuhul.

    A kókusztej gazdag ízt ad az ételnek, de ha szeretnéd, egy kevés vizet is hozzáadhatsz, ha túl sűrűvé válna.

    6

    Tálald az elkészült curry goatot friss korianderrel díszítve.

    A koriander frissessége és aromája remekül kiegészíti a curry fűszeres ízét.