Curry goat fokhagymåval, kókusztejjel készítve, friss korianderrel tålalva

Curry goat fokhagymĂĄval

A curry goat egy hagyomĂĄnyos indiai Ă©tel, amely kecskehĂșsbĂłl kĂ©szĂŒl, Ă©s szĂĄmos fƱszerrel, mint curry por Ă©s fokhagyma, Ă­zesĂ­tik. Az Ă©tel gyökerei az indiai vidĂ©ki konyhĂĄhoz kapcsolĂłdnak, ahol a kecskehĂșs gyakran szerepel a helyi Ă©tkezĂ©sekben. A kĂłkusztej hozzĂĄadĂĄsa gazdag textĂșrĂĄt Ă©s Ă­zt ad az Ă©telnek, mĂ­g a fokhagyma Ă©s curry fƱszerek fokozzĂĄk a karakteres Ă­zvilĂĄgot. Ez az Ă©tel tökĂ©letes egy kĂŒlönleges vacsorĂĄhoz, hiszen Ă­zletes, tĂĄplĂĄlĂł Ă©s kĂŒlönleges.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 Ăłra
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 500 g KecskehĂșs (darabolt)
⭕ 1 db Hagyma
⭕ 4 gerezd Fokhagyma
⭕ 1 cm GyömbĂ©r
⭕ 2 ek. Curry por
⭕ 1 db Paprika
⭕ 200 ml Kókusztej
⭕ 1 tk. Só
⭕ 1 ek. Friss koriander

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A kecskehĂșst mosd meg, majd vĂĄgd kisebb darabokra. A hagymĂĄt Ă©s fokhagymĂĄt vĂĄgd aprĂłra, a gyömbĂ©rt pedig reszeld le.

    A hĂșs darabolĂĄsĂĄnĂĄl ĂŒgyelj arra, hogy a darabok egyenlƑek legyenek, hogy egyenletesen sĂŒljenek meg.

    2

    Egy nagy serpenyƑben vagy lĂĄbasban hevĂ­ts olajat, Ă©s add hozzĂĄ az aprĂłra vĂĄgott hagymĂĄt, fokhagymĂĄt, gyömbĂ©rt. PirĂ­tsd Ƒket ĂŒvegesre.

    A fokhagyma Ă©s gyömbĂ©r gyorsan megĂ©ghet, ezĂ©rt figyelj rĂĄ, hogy ne piruljanak tĂșl.

    3

    Add hozzĂĄ a darabolt kecskehĂșst, Ă©s pirĂ­tsd minden oldalĂĄt, amĂ­g szĂ©p barna nem lesz.

    A hĂșs pirĂ­tĂĄsa elƑtt ne zsĂșfold tĂșl a serpenyƑt, mert akkor nem pirulnak szĂ©pen a hĂșsok.

    4

    SzĂłrd meg a hĂșst curry porral, majd add hozzĂĄ a felaprĂ­tott paprikĂĄt Ă©s keverd össze alaposan.

    A curry por erƑsebb Ă­zĂ©t a hĂșs jĂłl magĂĄba szĂ­vja, Ă­gy Ă©rdemes bƑsĂ©gesen hasznĂĄlni.

    5

    Öntsd hozzĂĄ a kĂłkusztejet, Ă©s keverd jĂłl össze. FƑzd alacsony hƑmĂ©rsĂ©kleten 30-40 percig, amĂ­g a hĂșs megpuhul.

    A kĂłkusztej gazdag Ă­zt ad az Ă©telnek, de ha szeretnĂ©d, egy kevĂ©s vizet is hozzĂĄadhatsz, ha tĂșl sƱrƱvĂ© vĂĄlna.

    6

    TĂĄlald az elkĂ©szĂŒlt curry goatot friss korianderrel dĂ­szĂ­tve.

    A koriander frissessĂ©ge Ă©s aromĂĄja remekĂŒl kiegĂ©szĂ­ti a curry fƱszeres Ă­zĂ©t.