Curry-zöldséges Oyakodon tányéron, tojással és zöldségekkel

Curry-zöldséges Oyakodon

Az Oyakodon egy klasszikus japán étel, amelyet a családok szívesen fogyasztanak. Az étel alapja a friss csirke, tojás és rizs, amit curry-s zöldségekkel tettünk még ínycsiklandóbbá. Eredetileg egy gyorsan elkészíthető étel volt a japán háztartásokban, és az egyszerű alapanyagok miatt rendkívül tápláló és gazdag ízvilágú. Ez az étel nemcsak a húsimádóknak, hanem a vegetáriánusoknak is ínycsiklandó alternatívát nyújt a zöldségek és a curry segítségével. A curry-s zöldségek gazdagítják a mártást, miközben a tojás lágyan átjárja az egész fogást, igazi kényelmet nyújtva az étkezések során.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
2400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirkehús
4 db Tojás
100 g Kelkáposzta
1 db Sárgarépa
1 db Hagyma
1 ek. Currypor
2 ek. Szójaszósz
2 ek. Mirin
500 ml Húsleves alaplé
2 ek. Olaj
300 g Rizs

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkehúst szeleteld fel vékony csíkokra. A sárgarépát hámozd meg, és vágd vékony szeletekre. A hagymát is vágd félkarikákra. A kelkáposztát tépd apróra.

    Ha gyorsan szeretnéd elkészíteni, használhatsz előre felvágott zöldségeket is, de az friss zöldség mindig ízesebb.

    2

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat, és add hozzá a hagymát. Párold üvegesre, majd add hozzá a csirkehúst, és süsd, amíg meg nem pirul.

    Ha a csirkehúst először egy kis sóval ízesíted, akkor jobban kihozza az ízeket, és szaftosabb marad.

    3

    Add hozzá a sárgarépát, a kelkáposztát és a curryporot. Alaposan keverd össze, hogy a currypor egyenletesen eloszoljon a zöldségeken.

    A curry ízét érdemes frissen hozzáadni, hogy jobban kioldódjon, de figyelj arra, hogy ne égjen meg!

    4

    Öntsd rá a szójaszószt, mirint és húsleves alaplevet. Főzd az egészet közepes lángon, amíg a zöldségek megpuhulnak, körülbelül 15-20 percig.

    Ha a leves túl sósnak tűnik, egy kis vizet is hozzáadhatsz, hogy lágyítsd az ízeket.

    5

    Egy kis tálkában verd fel a tojásokat, majd óvatosan öntsd a levesbe, és hagyd, hogy a tojás lassan megfőjön a forró folyadékban.

    Ne keverd meg a tojást a levesben, hogy a tojásfehérje és a sárgája szépen összeforjon. Az eredmény egy krémes állag lesz.

    6

    Főzd a rizst a csomagolás szerint, majd tálald a curry-zöldséges Oyakodont a frissen főtt rizs tetején.

    A rizst célszerű mindig vízben főzni, hogy a szemek ne ragadjanak össze, és szépen elkülönüljenek.