Kapcsold be a sütőt és melegítsd elő 180°C-ra. Készíts elő egy sütőpapírral bélelt tepsit, hogy a burek ne ragadjon le sütés közben.
A sütő előmelegítése nagyon fontos, hogy a tészta megfelelően süljön át és ne legyen nyers a belseje. A sütőpapír használata megkönnyíti a burek eltávolítását a tepsiről.
A csirkemellet vágd apró kockákra, a vöröshagymát és a fokhagymát finomra. Melegíts fel egy kevés olívaolajat egy serpenyőben, majd pirítsd meg előbb a hagymát, utána add hozzá a csirkét és a fokhagymát.
A csirkét ne süsd túl, mert kiszáradhat a sütőben. Elég, ha kifehéredik.
Amikor a csirke már kifehéredett, szórd meg curryporral és sóval, majd önts hozzá a natúr joghurtot. Főzd össze az egészet 5-6 perc alatt, amíg a szaft kissé besűrűsödik. Hagyd langyosra hűlni.
Használj zsírszegény joghurtot, hogy ne legyen túl nehéz a töltelék.
Teríts ki egy réteslapot, és kend meg vékonyan olívaolajjal. Ez biztosítja, hogy a burek kívül ropogós legyen. Kanalazz rá a csirkés töltelékből, majd egyengesd el.
A réteslapokat óvatosan kezeld, mert könnyen szakadnak. Ha szakad, ne aggódj, a sütés során úgyis összetapad.
Tekerd fel óvatosan a lapot hosszában, majd csavard fel csiga alakban. Helyezd a sütőpapírral bélelt tepsibe. Ismételd meg a többi lappal is ugyanezt.
A csiga alakot ne szorítsd túl szorosan, hogy a tészta meg tudjon sülni belül is.
Kend meg a tetejüket is olívaolajjal, így szép fényt és extra ropogósságot kapnak. Tipp: kevés vízzel permetezheted a tetejét, hogy gőz keletkezzen és a belseje szaftos maradjon.
Az olívaolaj helyett használhatsz olvasztott vajat is a még gazdagabb ízért. A vízzel való permetezés helyett egy ecsettel is felviheted a vizet a tésztára.
Süsd 35-40 percig, amíg aranybarna lesz a teteje. A vége felé ellenőrizd, hogy az alja is átsült-e – ha nem, hagyd még pár percet bent.
Ha a teteje túl gyorsan barnulna, takard le alufóliával.
Vedd ki a sütőből, és hagyd 10 percig pihenni. Ez megkönnyíti a szeletelést, és nem folyik ki a töltelék.
A pihentetés alatt a burek kissé lehűl, így a töltelék stabilizálódik és nem folyik szét szeleteléskor. Takard le egy konyharuhával, hogy ne hűljön ki teljesen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.