Aprítsd fel a vöröshagymát és reszeld le a fokhagymát.
A vöröshagymát apróra vágd, hogy egyenletesen süljön át. A fokhagymát reszelheted vagy nagyon finomra vághatod, hogy jobban kiadja az ízét.
Egy közepes serpenyőben olvaszd meg a vajat közepes lángon.
Ügyelj arra, hogy a vaj ne égjen meg. Ha szükséges, adj hozzá egy kevés olajat a vajhoz, hogy magasabb legyen a füstpontja.
Add hozzá az aprított vöröshagymát, és pirítsd üvegesre körülbelül 5 perc alatt.
A hagymát időnként keverd meg, hogy egyenletesen piruljon, és ne égjen oda.
Add hozzá a reszelt fokhagymát és a currypor, majd keverd össze, és pirítsd további 1-2 percig, hogy a fűszer íze kibontakozzon.
A curryport ne pirítsd túl sokáig, mert megkeseredhet. A lényeg, hogy az illata érezhető legyen.
Öntsd hozzá a csirkeleves alaplevet, és forrald fel.
Használhatsz házi vagy bolti alaplevet is. Ha boltit használsz, figyelj a sótartalmára, és ennek megfelelően ízesítsd később a mártást.
Csökkentsd a hőfokot, és keverd hozzá a tejszínt. Lassú tűzön főzd 5-7 percig, amíg a mártás kissé besűrűsödik.
A tejszínt fokozatosan adagold, hogy ne csapódjon ki. Ha túl sűrű lenne a mártás, adhatsz hozzá egy kevés alaplevet vagy tejet.
Ízesítsd sóval és borssal, majd tálalás előtt szórd meg friss petrezselyemmel.
Kóstold meg a mártást, mielőtt sóznál, mert az alaplé is tartalmazhat sót. A friss petrezselyem helyett használhatsz más zöldfűszert is, például koriandert vagy snidlinget.
A mártást melegen tálald grillezett húsok, rizs vagy zöldségek mellé. Hűtőben 2-3 napig eltartható, fogyasztás előtt enyhén melegítsd fel.
A mártást légmentesen záródó edényben tárold a hűtőben. Melegítéskor adj hozzá egy kevés tejet vagy alaplevet, ha túl sűrű lenne.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.