Daab Chingri, garnélarák kókusztejjel és korianderrel tálalva

Daab Chingri kókusztejjel

A Daab Chingri egy klasszikus indiai étel, amely a tenger gyümölcseinek gazdag ízét ötvözi a kókusz krémességével. Eredetileg Bengálban népszerű, ahol a halat kókusztejben párolják, de a garnélarákos változata is gyakran szerepel az éttermek étlapján. Az étel krémes szósza és a garnélarák édes, sós íze tökéletesen illik egymáshoz, és egy igazán különleges étkezést biztosít.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Közepes garnélarák
400 ml Kókusztej
2 cm Friss gyömbér
4 gerezd Fokhagyma
2 db Zöld chili
1 csokor Friss koriander
2 ek. Kókuszolaj
0.5 tk.
0.25 tk. Bors
1 ek. Lime lé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A garnélarákot tisztítsd meg és hámozd meg. A gyömbért és a fokhagymát reszeld le, a zöld chilit szeleteld fel vékony karikákra.

    A garnélarákot ne hagyd túl sokáig a pácban, mert gyorsan megpuhul és veszít az állagából.

    2

    Egy nagy serpenyőben vagy lábosban hevítsd fel a kókuszolajat, majd add hozzá a reszelt gyömbért és fokhagymát. Pirítsd pár percig, amíg az illatok felszabadulnak.

    Ügyelj arra, hogy ne pirítsd túl a fokhagymát, mert keserűvé válhat.

    3

    Add hozzá a garnélarákot és a zöld chilit. Pirítsd a garnélarákot 3-4 percig, amíg szép rózsaszínűre sülnek.

    A garnélarákot ne süsd túl, mert akkor gumiszerűvé válhat. Amikor rózsaszínűek, már kész is.

    4

    Öntsd hozzá a kókusztejet, és keverd jól össze. Főzd alacsony lángon 5-7 percig, hogy a szósz kissé besűrűsödjön és a garnélarák átvegye a kókusz ízét.

    Ha túl sűrű a szósz, adj hozzá egy kis vizet vagy kókusztejet, hogy elérd a kívánt állagot.

    5

    Fűszerezd sóval és borssal, majd adj hozzá egy kevés lime levet, hogy friss ízt adjon az ételnek.

    A lime frissítő íze tökéletesen kiegészíti a kókusz gazdag ízét és a garnélarákot.

    6

    Tálald az ételt friss korianderrel díszítve, és fogyaszd friss naan kenyérrel vagy főtt rizzsel.

    A koriander frissessége még jobban kiemeli az étel ízét, így mindenképp tálalás előtt szórd meg vele.