A garnélarákot tisztítsd meg és hámozd meg. A gyömbért és a fokhagymát reszeld le, a zöld chilit szeleteld fel vékony karikákra.
A garnélarákot ne hagyd túl sokáig a pácban, mert gyorsan megpuhul és veszít az állagából.
Egy nagy serpenyőben vagy lábosban hevítsd fel a kókuszolajat, majd add hozzá a reszelt gyömbért és fokhagymát. Pirítsd pár percig, amíg az illatok felszabadulnak.
Ügyelj arra, hogy ne pirítsd túl a fokhagymát, mert keserűvé válhat.
Add hozzá a garnélarákot és a zöld chilit. Pirítsd a garnélarákot 3-4 percig, amíg szép rózsaszínűre sülnek.
A garnélarákot ne süsd túl, mert akkor gumiszerűvé válhat. Amikor rózsaszínűek, már kész is.
Öntsd hozzá a kókusztejet, és keverd jól össze. Főzd alacsony lángon 5-7 percig, hogy a szósz kissé besűrűsödjön és a garnélarák átvegye a kókusz ízét.
Ha túl sűrű a szósz, adj hozzá egy kis vizet vagy kókusztejet, hogy elérd a kívánt állagot.
Fűszerezd sóval és borssal, majd adj hozzá egy kevés lime levet, hogy friss ízt adjon az ételnek.
A lime frissítő íze tökéletesen kiegészíti a kókusz gazdag ízét és a garnélarákot.
Tálald az ételt friss korianderrel díszítve, és fogyaszd friss naan kenyérrel vagy főtt rizzsel.
A koriander frissessége még jobban kiemeli az étel ízét, így mindenképp tálalás előtt szórd meg vele.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.