Daikon pörköltben tálalva, díszítve friss petrezselyemmel

Daikon pörköltben

A Daikon pörkölt egy hagyományos japán étel, amely a daikon (japán retek) felhasználásával készül. A daikon édes, enyhén csípős íze remekül passzol a fűszeres pörköltekhez, és kiváló alapanyag a vegetáriánus étkezésekhez. A pörköltet gyakran zöldség alaplével és fűszerekkel készítik, így gazdag és tápláló étel lesz belőle. A petrezselyem frissessége és a paradicsom íze kiemeli az étel természetes ízeit, így igazi különlegessé válik.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 db Daikon (japán retek)
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 tk. Pirospaprika
2 ek. Olívaolaj
2 db Paradicsom
500 ml Zöldség alaplé
1 csipet
1 csipet Fekete bors
1 ág Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A daikont hámozd meg, és vágd vékony szeletekre. A hagymát és fokhagymát apróra vágd.

    A daikon szeleteket érdemes egyforma vastagságúra vágni, hogy egyenletesen főjenek.

    2

    Egy nagy serpenyőben vagy lábasban hevítsd fel az olívaolajat, és párold meg a hagymát és fokhagymát, amíg üvegesedni nem kezd.

    A fokhagymát ne pirítsd túl, mert keserű ízt adhat.

    3

    Add hozzá a pirospaprikát és a felkockázott paradicsomokat, majd keverd jól össze. Főzd 3-4 percig, hogy a paradicsomok levet eresszenek.

    A pirospaprika nemcsak ízt, hanem színt is ad a pörköltnek, így ne hagyd ki!

    4

    Tedd hozzá a szeletelt daikont, majd öntsd fel a zöldség alaplével. Sózd, borsozd ízlés szerint, és főzd alacsony lángon 20-25 percig, amíg a daikon megpuhul.

    A daikon gyorsan megpuhul, de ügyelj arra, hogy ne főzd túl, mert elveszíti a textúráját.

    5

    Tálalás előtt szórd meg friss petrezselyemmel, és egy csipetnyi borsot is adhatsz hozzá.

    A petrezselyem frissessége és íze kiemeli a pörkölt gazdag ízvilágát.