A daikont hámozd meg, és vágd vékony szeletekre. A hagymát és fokhagymát apróra vágd.
A daikon szeleteket érdemes egyforma vastagságúra vágni, hogy egyenletesen főjenek.
Egy nagy serpenyőben vagy lábasban hevítsd fel az olívaolajat, és párold meg a hagymát és fokhagymát, amíg üvegesedni nem kezd.
A fokhagymát ne pirítsd túl, mert keserű ízt adhat.
Add hozzá a pirospaprikát és a felkockázott paradicsomokat, majd keverd jól össze. Főzd 3-4 percig, hogy a paradicsomok levet eresszenek.
A pirospaprika nemcsak ízt, hanem színt is ad a pörköltnek, így ne hagyd ki!
Tedd hozzá a szeletelt daikont, majd öntsd fel a zöldség alaplével. Sózd, borsozd ízlés szerint, és főzd alacsony lángon 20-25 percig, amíg a daikon megpuhul.
A daikon gyorsan megpuhul, de ügyelj arra, hogy ne főzd túl, mert elveszíti a textúráját.
Tálalás előtt szórd meg friss petrezselyemmel, és egy csipetnyi borsot is adhatsz hozzá.
A petrezselyem frissessége és íze kiemeli a pörkölt gazdag ízvilágát.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.