Készíts elő mindent: vágd apróra a vöröshagymát és a fokhagymát. Reszeld le a cheddar sajtot, és készítsd elő a cannelloni tésztát (szárazon).
A cheddar sajt helyett használhatsz más, jól olvadó sajtot is, például mozzarellát vagy gouda-t. A tésztát ne főzd meg előre, mert sütés közben fog megpuhulni.
Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat közepes lángon. Add hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és párold 3-4 percig, amíg üveges nem lesz.
A hagymát ne pirítsd túl, mert megéghet és keserűvé teheti az ételt. Ha a hagyma kezd barnulni, vedd lejjebb a lángot.
Add hozzá a fokhagymát, keverd össze, majd 1 perc után add hozzá a darált marhahúst. Süsd 8-10 percig, amíg a hús teljesen meg nem barnul.
A húst alaposan pirítsd le, hogy ne maradjon nyers.
Keverd bele a sűrített paradicsomot, majd ízesítsd sóval, borssal és oregánóval. Főzd további 3-4 percig. Tipp: ha túl sűrű, adhatsz hozzá egy kevés paradicsomszószt is.
A sűrített paradicsom helyett használhatsz passzírozott paradicsomot is. Az oregánó helyett használhatsz más fűszereket is, például bazsalikomot vagy kakukkfüvet.
Vedd le a serpenyőt a tűzről, majd keverd hozzá a reszelt cheddar sajt felét. A sajt megolvad és krémesíti a tölteléket – így könnyebb lesz a töltés is.
A sajtot addig keverd, amíg teljesen el nem olvad és a töltelék krémes nem lesz. Ha a töltelék túl sűrű, adhatsz hozzá egy kevés tejet vagy tejszínt.
Egy tepsit enyhén olajozz ki, majd kezd el megtölteni a cannelloni csöveket a húsos-sajtos töltelékkel. Tipp: használj kiskanál vagy habzsákot a könnyebb töltéshez!
A cannelloni csöveket óvatosan töltsd meg, hogy ne törjenek el. Ha nincs habzsákod, használhatsz egy zacskót is, aminek levágod a sarkát.
Helyezd a megtöltött tésztákat a tepsibe egymás mellé, majd öntsd rájuk a paradicsomszószt. Szórd meg a tetejét a maradék reszelt cheddarral.
A paradicsomszószt egyenletesen oszlasd el a tésztán, hogy mindenhol legyen belőle.
Fedd le alufóliával, és süsd előmelegített sütőben 180°C-on 25 percig, majd vedd le a fóliát, és süsd további 10 percig, hogy a sajt megpiruljon.
Ha a sajt túl gyorsan barnulna, takard le újra alufóliával.
Miután elkészült, hagyd 5-10 percig pihenni a tálalás előtt. Díszítsd friss petrezselyemmel. Tipp: a pihentetés segíti a szeletek szebb tálalását!
A pihentetés alatt a cannelloni kissé lehűl, így könnyebb lesz szeletelni és tálalni. A friss petrezselyem frissességet és színt ad az ételnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.