Dél-amerikai csípős csirkés wrap jalapeño paprikával

Dél-amerikai csípős csirkés wrap

A dél-amerikai konyha egyik fő ismertetőjegye a fűszeres és tüzes ízvilág, amely tökéletesen visszaköszön ebben a csípős csirkés wrapben. A jalapeño paprika és a füstölt paprika adja az étel pikáns karakterét, míg a cheddar sajt és a tejföl lágyítja az ízeket. Ha szereted a tüzes ételeket, ez a wrap tökéletes választás egy gyors és ízletes ebédhez vagy vacsorához!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
490 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Tortilla lap
250 g Csirkemell
1 db Jalapeño paprika
1 db Piros kaliforniai paprika
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 db Lime
10 g Korianderlevél
100 g Cheddar sajt
100 ml Tejföl
10 ml Olívaolaj
1 tk. Chili por
1 tk. Füstölt paprika por
1 csipet
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkemellet vágd vékony csíkokra, a vöröshagymát és fokhagymát aprítsd fel, a paprikákat pedig szeleteld vékony csíkokra.

    A vékony csíkokra vágott csirkemell gyorsabban és egyenletesebben sül meg.

    2

    Egy keverőtálban forgasd össze a csirkét az olívaolajjal, chili porral, füstölt paprikával, sóval és borssal, majd hagyd pihenni 10 percig.

    A pihentetés segít, hogy a csirke magába szívja a fűszereket, és ízletesebb legyen.

    3

    Egy serpenyőben hevíts olívaolajat, majd add hozzá a pácolt csirkét, és süsd közepes lángon 5-7 percig, amíg aranybarna nem lesz.

    Ne tedd túl a serpenyőt, mert a csirke nem fog szépen pirulni, hanem inkább párolódni.

    4

    Add hozzá a hagymát és a paprikákat, majd süsd további 3-4 percig, amíg a zöldségek kissé megpuhulnak.

    A zöldségeket ne süsd túl, mert elveszítik a ropogósságukat.

    5

    Közben reszeld le a cheddar sajtot, és aprítsd fel a friss korianderleveleket.

    A cheddar sajt helyett használhatsz más, erőteljes ízű sajtot is, például Monterey Jack-et.

    6

    Melegítsd fel a tortilla lapokat egy száraz serpenyőben 1-2 percig, hogy rugalmasabbak legyenek.

    A tortilla lapokat mikrohullámú sütőben is felmelegítheted.

    7

    Helyezz egy tortilla lapot egy tiszta felületre, kanalazz rá egy adag tejfölt, majd oszd el rajta a csípős csirkés keveréket.

    Ne tegyél túl sok tölteléket a wrapbe, mert nehéz lesz feltekerni.

    8

    Szórd meg reszelt cheddar sajttal és friss korianderrel, majd facsarj rá egy kevés lime levet az extra frissesség érdekében.

    A lime lé kiemeli a többi ízt és frissítővé teszi a wrappet. Ha nincs lime, citromlé is megteszi.

    9

    Óvatosan hajtsd be a tortilla két szélét, majd tekerd fel szorosan.

    Ha a wrap nem akar egyben maradni, fogpiszkálóval rögzítheted.

    10

    Vágd félbe a wrapet, és tálald azonnal friss lime gerezdekkel és tejföllel a mártogatáshoz.

    A wrapet alufóliába csomagolva is tálalhatod, így tovább megőrzi a hőmérsékletét.