Diavola pizza gorgonzolával és chilivel

Diavola pizza gorgonzolával

A Diavola pizza gorgonzolával a klasszikus olasz pizza újragondolt változata, amelyet a karakteres ízek kedvelőinek készítettek. A spicy salami és chili paprika csípősségét a gorgonzola gazdag, krémes íze ellensúlyozza. Ez a kombináció tökéletes egyensúlyt teremt, és különleges élményt nyújt egy baráti pizzázáshoz vagy családi vacsorához.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 18 perc
Teljes 33 perc
1300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Pizza tészta
200 ml Paradicsomszósz
200 g Mozzarella sajt
100 g Gorgonzola sajt
150 g Spicy salami
2 db Chili paprika
2 ek. Olívaolaj
1 tk. Szárított oregánó

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra, és készíts elő egy pizzatálcát vagy tepsit, amit vékonyan kend meg olívaolajjal.

    A tepsit liszttel is beszórhatod az olaj helyett, hogy ne ragadjon le a tészta.

    2

    Nyújtsd ki a pizza tésztát a kívánt méretre, ügyelve arra, hogy a szélek kissé vastagabbak maradjanak.

    A vastagabb szélek ropogósabbak lesznek, és megakadályozzák, hogy a feltét kifolyjon.

    3

    Kend meg a tészta tetejét paradicsomszósszal, és szórd meg szárított oregánóval az íz fokozása érdekében.

    Használj minőségi paradicsomszószt a legjobb ízélményért. Ha nincs oregánód, használhatsz bazsalikomot is.

    4

    Helyezd a mozzarella szeleteket a paradicsomszósz tetejére, egyenletesen eloszlatva.

    A mozzarella helyett használhatsz más, jól olvadó sajtot is, például scamorzát vagy provolonét.

    5

    Rendezd el a spicy salami szeleteket, majd szórd rá a chili paprikát aprítva vagy szeletekben.

    Ha nem szereted a túl csípős pizzát, csökkentsd a chili mennyiségét, vagy hagyd ki teljesen.

    6

    Helyezd el a gorgonzola darabokat a pizza tetején, hogy sütés közben finoman megolvadjanak és egyedi ízt adjanak.

    A gorgonzola intenzív ízű sajt, ezért ne tegyél belőle túl sokat.

    7

    Süsd a pizzát 15-18 percig, amíg a tészta aranybarnára sül, és a sajtok megolvadnak.

    Figyeld a pizzát sütés közben, és ha a széle túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.

    8

    Sütés után hagyd pihenni 5 percig, szeleteld fel, és azonnal tálald.

    A pihentetés segít, hogy a sajtok megdermedjenek, és könnyebben szeletelhető legyen a pizza.