MelegĂtsd elĆ a sĂŒtĆt 220°C-ra, Ă©s kĂ©szĂts elĆ egy pizzatĂĄlcĂĄt vagy tepsit, amit vĂ©konyan kend meg olĂvaolajjal.
A sĂŒtĆ elĆmelegĂtĂ©se nagyon fontos, hogy a pizza tĂ©sztĂĄja ropogĂłs legyen. HasznĂĄlhatsz sĂŒtĆkövet is a mĂ©g jobb eredmĂ©ny Ă©rdekĂ©ben.
NyĂșjtsd ki a pizza tĂ©sztĂĄt a kĂvĂĄnt mĂ©retre, ĂŒgyelve arra, hogy a szĂ©lek kissĂ© vastagabbak maradjanak.
A tĂ©szta nyĂșjtĂĄsĂĄnĂĄl hasznĂĄlj kevĂ©s lisztet, hogy ne ragadjon. A vastagabb szĂ©lek megakadĂĄlyozzĂĄk, hogy a feltĂ©t lefolyjon.
Kend meg a tĂ©szta tetejĂ©t paradicsomszĂłsszal, Ă©s szĂłrd meg szĂĄrĂtott oregĂĄnĂłval az Ăz fokozĂĄsa Ă©rdekĂ©ben.
A paradicsomszĂłsz minĆsĂ©ge nagyban befolyĂĄsolja a pizza ĂzĂ©t. HasznĂĄlj jĂł minĆsĂ©gƱ, sƱrƱ szĂłszt. A szĂĄrĂtott oregĂĄnĂłt Ă©rdemes a szĂłszba keverni, hogy jobban ĂĄtjĂĄrja az Ăze.
Helyezd a mozzarella sajtot a paradicsomszósz tetejére, egyenletesen eloszlatva.
A mozzarella sajtot Ă©rdemes lecsepegtetni, hogy ne ĂĄztassa el a tĂ©sztĂĄt sĂŒtĂ©s közben. HasznĂĄlhatsz reszelt mozzarellĂĄt is a szeletelt helyett.
Rendezd el a spicy salami szeleteket, majd szórd rå a vékonyra szeletelt vöröshagymåt.
A szalĂĄmit ne tedd tĂșl sƱrƱn, hogy a pizza egyenletesen sĂŒljön. A vöröshagymĂĄt Ă©rdemes nagyon vĂ©konyra szeletelni, hogy sĂŒtĂ©s közben megpuhuljon.
Helyezd el a chili paprikĂĄt aprĂłra vĂĄgva vagy szeletekben a pizza tetejĂ©n a kĂvĂĄnt csĂpĆssĂ©g elĂ©rĂ©se Ă©rdekĂ©ben.
A chili paprika mennyisĂ©gĂ©vel Ăłvatosan bĂĄnj, nehogy tĂșl csĂpĆs legyen a pizza. A magokat eltĂĄvolĂtva kevĂ©sbĂ© lesz intenzĂv az Ăze.
SĂŒsd a pizzĂĄt 15-18 percig, amĂg a tĂ©szta aranybarnĂĄra sĂŒl Ă©s a sajt megolvad.
A sĂŒtĂ©si idĆ fĂŒgg a sĂŒtĆtĆl Ă©s a tĂ©szta vastagsĂĄgĂĄtĂłl. Figyeld a pizzĂĄt, Ă©s vedd ki, ha a tĂ©szta aranybarna Ă©s a sajt megolvadt, buborĂ©kos.
SĂŒtĂ©s utĂĄn hagyd pihenni 5 percig, majd szeleteld fel, Ă©s azonnal tĂĄlald.
A pihentetĂ©s segĂt, hogy a sajt ne folyjon szĂ©t szeletelĂ©skor. Friss bazsalikommal megszĂłrva mĂ©g finomabb.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.