Diavola pizza hagymåval és chilivel

Diavola pizza hagymĂĄval

A Diavola pizza az olasz konyha egyik klasszikusa, amelyet a csĂ­pƑs Ă­zek kedvelƑinek alkottak meg. A fƱszeres szalĂĄmi Ă©s a chili paprika intenzĂ­v kombinĂĄciĂłja kĂŒlönleges Ă©lmĂ©nyt nyĂșjt. A vöröshagyma hozzĂĄadĂĄsa Ășj dimenziĂłt ad az Ă­zvilĂĄgnak, miközben a mozzarella sajt lĂĄgyĂ­tja a csĂ­pƑssĂ©get. Ez a recept tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs egy izgalmas, hĂĄzi pizza estĂ©hez.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 18 perc
Teljes 33 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 500 g Pizza tĂ©szta
⭕ 200 ml Paradicsomszósz
⭕ 250 g Mozzarella sajt
⭕ 150 g Spicy salami
⭕ 100 g Vöröshagyma
⭕ 2 db Chili paprika
⭕ 2 ek. Olívaolaj
⭕ 1 tk. Szárított oregánó

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    MelegĂ­tsd elƑ a sĂŒtƑt 220°C-ra, Ă©s kĂ©szĂ­ts elƑ egy pizzatĂĄlcĂĄt vagy tepsit, amit vĂ©konyan kend meg olĂ­vaolajjal.

    A sĂŒtƑ elƑmelegĂ­tĂ©se nagyon fontos, hogy a pizza tĂ©sztĂĄja ropogĂłs legyen. HasznĂĄlhatsz sĂŒtƑkövet is a mĂ©g jobb eredmĂ©ny Ă©rdekĂ©ben.

    2

    NyĂșjtsd ki a pizza tĂ©sztĂĄt a kĂ­vĂĄnt mĂ©retre, ĂŒgyelve arra, hogy a szĂ©lek kissĂ© vastagabbak maradjanak.

    A tĂ©szta nyĂșjtĂĄsĂĄnĂĄl hasznĂĄlj kevĂ©s lisztet, hogy ne ragadjon. A vastagabb szĂ©lek megakadĂĄlyozzĂĄk, hogy a feltĂ©t lefolyjon.

    3

    Kend meg a tészta tetejét paradicsomszósszal, és szórd meg szårított oregånóval az íz fokozåsa érdekében.

    A paradicsomszĂłsz minƑsĂ©ge nagyban befolyĂĄsolja a pizza Ă­zĂ©t. HasznĂĄlj jĂł minƑsĂ©gƱ, sƱrƱ szĂłszt. A szĂĄrĂ­tott oregĂĄnĂłt Ă©rdemes a szĂłszba keverni, hogy jobban ĂĄtjĂĄrja az Ă­ze.

    4

    Helyezd a mozzarella sajtot a paradicsomszósz tetejére, egyenletesen eloszlatva.

    A mozzarella sajtot Ă©rdemes lecsepegtetni, hogy ne ĂĄztassa el a tĂ©sztĂĄt sĂŒtĂ©s közben. HasznĂĄlhatsz reszelt mozzarellĂĄt is a szeletelt helyett.

    5

    Rendezd el a spicy salami szeleteket, majd szórd rå a vékonyra szeletelt vöröshagymåt.

    A szalĂĄmit ne tedd tĂșl sƱrƱn, hogy a pizza egyenletesen sĂŒljön. A vöröshagymĂĄt Ă©rdemes nagyon vĂ©konyra szeletelni, hogy sĂŒtĂ©s közben megpuhuljon.

    6

    Helyezd el a chili paprikĂĄt aprĂłra vĂĄgva vagy szeletekben a pizza tetejĂ©n a kĂ­vĂĄnt csĂ­pƑssĂ©g elĂ©rĂ©se Ă©rdekĂ©ben.

    A chili paprika mennyisĂ©gĂ©vel Ăłvatosan bĂĄnj, nehogy tĂșl csĂ­pƑs legyen a pizza. A magokat eltĂĄvolĂ­tva kevĂ©sbĂ© lesz intenzĂ­v az Ă­ze.

    7

    SĂŒsd a pizzĂĄt 15-18 percig, amĂ­g a tĂ©szta aranybarnĂĄra sĂŒl Ă©s a sajt megolvad.

    A sĂŒtĂ©si idƑ fĂŒgg a sĂŒtƑtƑl Ă©s a tĂ©szta vastagsĂĄgĂĄtĂłl. Figyeld a pizzĂĄt, Ă©s vedd ki, ha a tĂ©szta aranybarna Ă©s a sajt megolvadt, buborĂ©kos.

    8

    SĂŒtĂ©s utĂĄn hagyd pihenni 5 percig, majd szeleteld fel, Ă©s azonnal tĂĄlald.

    A pihentetés segít, hogy a sajt ne folyjon szét szeleteléskor. Friss bazsalikommal megszórva még finomabb.