Diavola pizza rukkolával és fűszeres szalámival

Diavola pizza rukkolával

A Diavola pizza egy klasszikus olasz étel, amely a fűszeres ízek rajongóinak készült. A chili és a spicy salami kombinációja egyedi élményt nyújt, amelyet a friss rukkola tovább fokoz. A rukkola enyhe kesernyéssége tökéletes egyensúlyt teremt a csípősséggel szemben. Ez a pizza nagyszerű választás egy kellemes, otthoni vacsorához vagy baráti összejövetelhez.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 18 perc
Teljes 33 perc
1250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Pizza tészta
200 ml Paradicsomszósz
250 g Mozzarella sajt
150 g Spicy salami
2 db Chili paprika
50 g Rukkola
2 ek. Olívaolaj
1 tk. Szárított oregánó

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra, és készíts elő egy pizzatálcát vagy tepsit, amit vékonyan kend meg olívaolajjal.

    A sütő előmelegítése elengedhetetlen a ropogós tészta eléréséhez. A tepsit érdemes sütőpapírral is kibélelni.

    2

    Nyújtsd ki a pizza tésztát a kívánt méretre, ügyelve arra, hogy a szélek kissé vastagabbak maradjanak.

    A tésztát lisztezett felületen nyújtsd, hogy ne ragadjon. A vastagabb szélek megtartják a feltétet.

    3

    Kend meg a tészta tetejét paradicsomszósszal, és szórd meg szárított oregánóval az íz fokozása érdekében.

    A paradicsomszósz legyen jó minőségű és sűrű. Az oregánót érdemes a szószba keverni.

    4

    Helyezd a mozzarella sajtot a paradicsomszósz tetejére, egyenletesen eloszlatva.

    A mozzarella sajtot szeletelés előtt érdemes lecsepegtetni, hogy ne áztassa el a tésztát.

    5

    Rendezd el a spicy salami szeleteket, majd szórd rá a chili paprikát aprítva vagy szeletekben.

    A szalámit ne tedd túl sűrűn, hogy a pizza egyenletesen süljön. A chili mennyiségét ízlés szerint állítsd.

    6

    Süsd a pizzát 15-18 percig, amíg a tészta aranybarnára sül, és a sajt megolvad.

    A sütési idő a sütőtől függ. Figyeld, hogy a tészta aranybarna legyen, és a sajt megolvadjon.

    7

    Sütés után hagyd a pizzát 2-3 percig hűlni, majd szórd rá a friss rukkolát. Locsold meg egy kevés olívaolajjal tálalás előtt.

    A rukkolát közvetlenül tálalás előtt szórd rá, hogy friss és ropogós maradjon. A kevés olívaolaj még ízletesebbé teszi.