Dinnye-mentás Hwachae, friss dinnyével és mentával tálalva

Dinnye-mentás Hwachae

A Hwachae egy hagyományos koreai ital, amelyet gyakran készítenek friss gyümölcsökből és gyógynövényekből. A dinnye-mentás változat különösen frissítő és ínycsiklandó a meleg nyári napokon. A dinnye és menta kombinációja egyedi ízharmóniát ad az italnak, míg a lime és a méz frissítő, enyhén savanyú és édes ízeket biztosít. Ez az ital tökéletes választás a forró nyári napokon, és ideális vendégváró ital lehet.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
120 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Friss dinnye
2 ek. Friss menta
1 adag Jégkockák
2 ek. Méz
1 ek. Friss lime-lé
500 ml Ásványvíz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A dinnyét vágd félbe, távolítsd el a magokat, majd kockázd fel apró darabokra.

    Ha a dinnye nem túl édes, egy kis mézet is hozzáadhatsz, hogy fokozd az édességét.

    2

    A friss mentát apróra vágd fel, majd tedd a dinnyére.

    A menta frissességet ad az italnak, és egy kis pikantériát hoz a dinnyével.

    3

    Adj hozzá mézet és lime-lét a keverékhez, majd öntsd fel ásványvízzel.

    A lime-lé frissítő ízt ad az italnak, miközben a méz lágyítja a savasságot.

    4

    Jégkockákkal tálald, és keverd össze az összes hozzávalót.

    A jégkockák hidegen tartják az italt, és még frissítőbbé teszik.

    5

    Tálald az italt egy pohárban, és élvezd a hűsítő dinnyés-mentás italt.

    A Hwachae tökéletes nyári ital, ami nemcsak frissítő, hanem egészséges is.