Keverd össze a darált marhahúst sóval és borssal, majd formázz 4 egyenlő méretű húspogácsát. TIPP: A hús legyen hideg, hogy jobban megtartsa a formáját.
Ne dolgozd túl a húst, mert kemény lesz a végeredmény. Óvatosan formázd a pogácsákat, hogy ne repedjenek szét sütés közben.
Melegítsd fel a grillserpenyőt, kend meg olívaolajjal, és süsd meg a húspogácsákat mindkét oldalon 3-4 percig, amíg aranybarna kérget kapnak.
A serpenyő legyen forró, mielőtt beleteszed a húst, hogy azonnal kérget kapjon. Ne nyomkodd a pogácsákat sütés közben, mert elveszítik a nedvességtartalmukat.
A sütés utolsó percében helyezd rá a cheddar sajtot a húspogácsákra, majd fedd le a serpenyőt, hogy a sajt szépen ráolvadjon.
Ha nincs fedőd, használj egy alufóliát, hogy a sajt gyorsabban megolvadjon. A sajt olvadásához adj egy kevés vizet a serpenyőbe, és azonnal fedd le.
Keverd össze a diókrémet a mézzel egy kis tálban, hogy édes, diós ízesítést kapj.
Kóstold meg a krémet, és adj hozzá több mézet, ha édesebben szereted. Egy kevés citromlével még frissebb ízt adhatsz neki.
Pirítsd meg a hamburger zsemlék belső oldalát a grillserpenyőben.
A zsemléket ne pirítsd túl, mert kiszáradnak. Csak addig pirítsd, amíg enyhén aranybarna nem lesz a belső felületük.
Készítsd elő a zöldségeket: szeleteld fel a paradicsomot és a lilahagymát, mosd meg a jégsaláta leveleket.
A lilahagymát vékonyan szeleteld, hogy ne legyen túl erős az íze. A jégsalátát alaposan szárítsd meg.
Állítsd össze a burgert: Kend meg a zsemle alsó részét a mézes diókrémmel, helyezd rá a salátát, a sajtos húspogácsát, a paradicsomszeleteket és a lilahagymát. Fedd le a zsemle tetejével.
A salátát alulra tedd, hogy megakadályozd a zsemle elázását. Ha szereted, tegyél a burgerbe egy kis mustárt vagy ketchupot is.
Tálald forrón, friss salátával vagy sült édesburgonya hasábbal. TIPP: A maradék mézes diókrémet kínálhatod mártogatósnak.
A burgert azonnal tálald, hogy a zsemle ne ázzon el. Ha vendégeket vársz, készítsd el előre a hozzávalókat, és csak tálalás előtt állítsd össze a burgereket.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.