Diókrémes burger tálalva

Diókrémes Burger

A diókrémes burger egy igazán különleges élményt nyújt, amely ötvözi a dió édes-sós ízvilágát a szaftos marhahúspogácsával. A mézes diókrém különleges karaktert ad az ételnek, miközben a friss zöldségek és az olvadt cheddar sajt harmonikusan egészítik ki az ízeket. Ez a burger tökéletes választás lehet különleges alkalmakra vagy akár egy hétvégi családi ebédre. Készítsd el otthon, és élvezd az ízek harmóniáját!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
780 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Marhahús darált
4 db Hamburger zsemle
4 szelet Cheddar sajt
4 levél Jégsaláta
2 db Paradicsom
1 db Lilahagyma
40 g Diókrém
10 g Méz
10 ml Olívaolaj
1 csipet
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej
    DióDió

    Elkészítési Lépések

    1

    Keverd össze a darált marhahúst sóval és borssal, majd formázz 4 egyenlő méretű húspogácsát. TIPP: A hús legyen hideg, hogy jobban megtartsa a formáját.

    Ne dolgozd túl a húst, mert kemény lesz a végeredmény. Óvatosan formázd a pogácsákat, hogy ne repedjenek szét sütés közben.

    2

    Melegítsd fel a grillserpenyőt, kend meg olívaolajjal, és süsd meg a húspogácsákat mindkét oldalon 3-4 percig, amíg aranybarna kérget kapnak.

    A serpenyő legyen forró, mielőtt beleteszed a húst, hogy azonnal kérget kapjon. Ne nyomkodd a pogácsákat sütés közben, mert elveszítik a nedvességtartalmukat.

    3

    A sütés utolsó percében helyezd rá a cheddar sajtot a húspogácsákra, majd fedd le a serpenyőt, hogy a sajt szépen ráolvadjon.

    Ha nincs fedőd, használj egy alufóliát, hogy a sajt gyorsabban megolvadjon. A sajt olvadásához adj egy kevés vizet a serpenyőbe, és azonnal fedd le.

    4

    Keverd össze a diókrémet a mézzel egy kis tálban, hogy édes, diós ízesítést kapj.

    Kóstold meg a krémet, és adj hozzá több mézet, ha édesebben szereted. Egy kevés citromlével még frissebb ízt adhatsz neki.

    5

    Pirítsd meg a hamburger zsemlék belső oldalát a grillserpenyőben.

    A zsemléket ne pirítsd túl, mert kiszáradnak. Csak addig pirítsd, amíg enyhén aranybarna nem lesz a belső felületük.

    6

    Készítsd elő a zöldségeket: szeleteld fel a paradicsomot és a lilahagymát, mosd meg a jégsaláta leveleket.

    A lilahagymát vékonyan szeleteld, hogy ne legyen túl erős az íze. A jégsalátát alaposan szárítsd meg.

    7

    Állítsd össze a burgert: Kend meg a zsemle alsó részét a mézes diókrémmel, helyezd rá a salátát, a sajtos húspogácsát, a paradicsomszeleteket és a lilahagymát. Fedd le a zsemle tetejével.

    A salátát alulra tedd, hogy megakadályozd a zsemle elázását. Ha szereted, tegyél a burgerbe egy kis mustárt vagy ketchupot is.

    8

    Tálald forrón, friss salátával vagy sült édesburgonya hasábbal. TIPP: A maradék mézes diókrémet kínálhatod mártogatósnak.

    A burgert azonnal tálald, hogy a zsemle ne ázzon el. Ha vendégeket vársz, készítsd el előre a hozzávalókat, és csak tálalás előtt állítsd össze a burgereket.