Gluténmentes Doubles csicseriborsóval, korianderrel és tamarind szósszal tálalva

Doubles gluténmentesen

A Doubles egy népszerű utcai étel, amely Indiában és Trinidadban is gyakori. A gluténmentes verzióban a tészta rugalmas és könnyed, míg a fűszeres csicseriborsó, a tamarind szósz és a friss koriander remekül kiegészítik egymást. A Doubles egy ínycsiklandó étkezés, amely az indiai és karibi ízek keverékét hozza el az asztalra. Ez az étel a könnyű, de gazdag ízvilágú, és különösen élvezetes bármilyen étkezés mellé.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Gluténmentes liszt
7 g Élesztő
150 ml Meleg víz
1 tk.
1 tk. Cukor
2 ek. Olívaolaj
150 g Főtt csicseriborsó
1 tk. Curry por
1 gerezd Fokhagyma
2 ek. Friss koriander
2 ek. Tamarind szósz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Az élesztőt a meleg vízben oldd fel a cukorral, és hagyd pihenni 5-10 percig, amíg habos nem lesz.

    A víz ne legyen túl forró, mert akkor az élesztő elpusztulhat.

    2

    Egy tálban keverd össze a gluténmentes lisztet a sóval, majd add hozzá az élesztős keveréket és az olívaolajat.

    A lisztkeverék nem minden esetben viselkedik ugyanúgy, így ha szükséges, adj hozzá még egy kis vizet, hogy rugalmas tésztát kapj.

    3

    A tésztát gyúrd át, majd takard le, és hagyd pihenni 1-1,5 órán keresztül, hogy megkeljen.

    A gluténmentes tészták lassabban kelnek, de a pihenés után szép levegős lesz.

    4

    A csicseriborsót főzd meg, majd egy serpenyőben pirítsd meg a fokhagymával és curry porral. Ha kész, tedd félre.

    A csicseriborsót ne hagyd túl hosszú ideig a serpenyőben, hogy ne legyen túl száraz.

    5

    Miután a tészta megkelt, oszd kisebb darabokra, és formálj belőlük lapos korongokat.

    A tészta ragacsos lehet, ezért használj egy kis lisztet, hogy könnyebben formázhasd.

    6

    Egy serpenyőben, közepes lángon süsd ki a tésztakorongokat 2-3 percig mindkét oldalon, amíg szépen megpirulnak.

    Ne zsúfold túl a serpenyőt, hogy a tésztakorongok egyenletesen meg tudjanak pirulni.

    7

    A kész Doubles-t tálald a csicseriborsóval, friss korianderrel és tamarind szósszal.

    A koriander friss, citrusos íze tökéletesen kiegészíti a fűszeres csicseriborsót és a tamarind szósz savanykás ízét.