Az élesztőt a meleg vízben oldd fel a cukorral, és hagyd pihenni 5-10 percig, amíg habos nem lesz.
A víz ne legyen túl forró, mert akkor az élesztő elpusztulhat.
Egy tálban keverd össze a gluténmentes lisztet a sóval, majd add hozzá az élesztős keveréket és az olívaolajat.
A lisztkeverék nem minden esetben viselkedik ugyanúgy, így ha szükséges, adj hozzá még egy kis vizet, hogy rugalmas tésztát kapj.
A tésztát gyúrd át, majd takard le, és hagyd pihenni 1-1,5 órán keresztül, hogy megkeljen.
A gluténmentes tészták lassabban kelnek, de a pihenés után szép levegős lesz.
A csicseriborsót főzd meg, majd egy serpenyőben pirítsd meg a fokhagymával és curry porral. Ha kész, tedd félre.
A csicseriborsót ne hagyd túl hosszú ideig a serpenyőben, hogy ne legyen túl száraz.
Miután a tészta megkelt, oszd kisebb darabokra, és formálj belőlük lapos korongokat.
A tészta ragacsos lehet, ezért használj egy kis lisztet, hogy könnyebben formázhasd.
Egy serpenyőben, közepes lángon süsd ki a tésztakorongokat 2-3 percig mindkét oldalon, amíg szépen megpirulnak.
Ne zsúfold túl a serpenyőt, hogy a tésztakorongok egyenletesen meg tudjanak pirulni.
A kész Doubles-t tálald a csicseriborsóval, friss korianderrel és tamarind szósszal.
A koriander friss, citrusos íze tökéletesen kiegészíti a fűszeres csicseriborsót és a tamarind szósz savanykás ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.