Dupla sajtos hamburger két szaftos húspogácsával és extra cheddar sajttal

Dupla Sajtos Hamburger

A dupla sajtos hamburger az amerikai gyorsételek egyik ikonikus fogása, amely a klasszikus hamburger tökéletesített változata. Az ötlet, hogy egy helyett két húspogácsa és extra sajt kerül bele, az 1950-es években terjedt el az Egyesült Államokban, és azóta is az egyik legkedveltebb hamburger változat. A szaftos marhahús és az olvadt cheddar sajt tökéletes harmóniát alkot, így ha igazán kiadós és laktató hamburgert keresel, ez a recept tökéletes választás!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
950 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Marhahús (darált, 20% zsírtartalmú)
4 db Hamburgerzsemle
8 db Szeletelt cheddar sajt
1 db Paradicsom
4 levél Fejes saláta
1 db Vöröshagyma
4 szelet Ecetes uborka
4 ek. Ketchup
2 ek. Mustár
4 ek. Majonéz
1 tk.
1 tk. Fekete bors
2 tk. Worcestershire szósz
10 ml Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy tálban keverd össze a darált marhahúst a sóval, fekete borssal és Worcestershire szósszal.

    A fűszereket alaposan keverd el a húsban, hogy mindenhol egyenletesen ízesítve legyen.

    2

    Oszd a húst nyolc egyenlő részre, majd formázz belőlük vékonyabb húspogácsákat.

    A vékonyabb húspogácsák gyorsabban sülnek, és jobban átsülnek.

    3

    Melegíts fel egy serpenyőt vagy grillt közepes-magas hőmérsékletre, majd kend meg egy kevés olívaolajjal.

    Ha nincs olívaolajad, használhatsz más, magas hőfokon is használható olajat.

    4

    Süsd a húspogácsákat oldalanként kb. 2-3 percig, amíg szép barnák lesznek.

    Akkor forgasd meg a húst, ha már szépen elvált a serpenyőtől, így nem fog szétesni.

    5

    A sütési idő utolsó percében helyezz egy szelet cheddar sajtot minden húspogácsára, és hagyd ráolvadni.

    A sajtot letakarhatod egy fedővel, hogy gyorsabban megolvadjon.

    6

    Vágd félbe a hamburgerzsemléket, majd pirítsd meg őket enyhén egy száraz serpenyőben vagy grillen.

    A zsemle pirítása megakadályozza, hogy a nedvességtől elázzon.

    7

    Kend meg az alsó zsemle felét majonézzel, majd helyezd rá a salátalevelet.

    A majonéz helyett használhatsz más szószt is, például tartármártást vagy fokhagymás aiolit.

    8

    Helyezd rá az első sajtos húspogácsát, majd tegyél rá egy második sajtos húspogácsát.

    A sajtos húspogácsákat közvetlenül a sütőből vagy a serpenyőből vedd ki, hogy a sajt még olvadjon.

    9

    Tedd rá a paradicsomkarikákat, hagymakarikákat és uborkaszeleteket, majd locsold meg ketchuppal és mustárral.

    Ízlés szerint tehetsz rá más szószokat is, például BBQ szószt vagy csípős szószt.

    10

    Helyezd rá a zsemle tetejét, majd tálald azonnal sült krumplival vagy coleslaw salátával.

    Tálalás előtt pihentesd a hamburgert pár percig, hogy az ízek összeérjenek.