Ebi fry rántott változatban, ropogós rákok frissen tálalva citrommal

Ebi fry rántott változatban

Az Ebi fry, egy japán étel, amelyet gyakran tálalnak a tradicionális éttermekben. A rákot először bundázzák, majd ropogósra sütik, így egy ínycsiklandó, finom ételt készítenek. Az ebi fry elkészítése a japán konyhában a tengeri ételek népszerűsítésének része, és az étel gyakran a vendégek kedvence. A panko morzsa használata adja az étel különleges ropogósságát, ami minden falatban élvezhető. Az étel tökéletes egy esti vacsorához, vagy bármilyen alkalomra.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Tigrisrák (vagy más nagyobb rák)
2 db Tojás
100 g Fehér liszt
150 g Panko zsemlemorzsa
1 tk.
0.5 tk. Bors
500 ml Olívaolaj
1 db Lemon

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A rákokat tisztítsd meg, húzd le a héjukat, és távolítsd el az ínycsontot. Mosd le őket, majd óvatosan töröld meg egy konyhai törlőkendővel.

    Ha szeretnéd, a rákokat hagyhatod héjast is, de a könnyebb fogyaszthatóság érdekében érdemes tisztítani őket.

    2

    A tojásokat verd fel egy tálban. Egy másik tálban tedd a lisztet, a harmadik tálba pedig a panko zsemlemorzsát.

    Használj mélyebb tálakat a bundázáshoz, hogy a rákokat könnyedén bele tudjad mártani.

    3

    A rákokat először forgasd meg a lisztben, majd a felvert tojásban, végül a panko zsemlemorzsában, hogy egyenletes bundát kapjanak.

    A panko morzsa különleges ropogósságot ad a ráknak, ezért fontos, hogy alaposan bevonjuk vele.

    4

    Egy serpenyőben melegíts olívaolajat közepes lángon. A rákokat egyenként tedd bele, és süsd mindkét oldalukat 2-3 percig, amíg aranybarna és ropogós lesz.

    Ne tedd túl sűrűn a serpenyőbe a rákat, hogy egyenletesen megsüljenek. Ha szükséges, süsd őket kisebb adagokban.

    5

    Miután a rákok megsültek, tedd őket papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felszívja. Frissen tálald őket egy szelet citrommal.

    A citrom frissessége remekül kiegészíti a sült rák ízét, így ne hagyd ki a tálalásnál!