A rákokat tisztítsd meg, húzd le a héjukat, és távolítsd el az ínycsontot. Mosd le őket, majd óvatosan töröld meg egy konyhai törlőkendővel.
Ha szeretnéd, a rákokat hagyhatod héjast is, de a könnyebb fogyaszthatóság érdekében érdemes tisztítani őket.
A tojásokat verd fel egy tálban. Egy másik tálban tedd a lisztet, a harmadik tálba pedig a panko zsemlemorzsát.
Használj mélyebb tálakat a bundázáshoz, hogy a rákokat könnyedén bele tudjad mártani.
A rákokat először forgasd meg a lisztben, majd a felvert tojásban, végül a panko zsemlemorzsában, hogy egyenletes bundát kapjanak.
A panko morzsa különleges ropogósságot ad a ráknak, ezért fontos, hogy alaposan bevonjuk vele.
Egy serpenyőben melegíts olívaolajat közepes lángon. A rákokat egyenként tedd bele, és süsd mindkét oldalukat 2-3 percig, amíg aranybarna és ropogós lesz.
Ne tedd túl sűrűn a serpenyőbe a rákat, hogy egyenletesen megsüljenek. Ha szükséges, süsd őket kisebb adagokban.
Miután a rákok megsültek, tedd őket papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felszívja. Frissen tálald őket egy szelet citrommal.
A citrom frissessége remekül kiegészíti a sült rák ízét, így ne hagyd ki a tálalásnál!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.