Eccles cake kandírozott narancshéjjal, friss és finom sütemény

Eccles cake kandírozott narancshéjjal

Az Eccles cake egy klasszikus brit édesség, amelyet hagyományosan szárított fügével és más édes töltelékekkel készítenek. Az olasz változata kandírozott narancshéjat ad hozzá, amely friss és citrusos ízt ad a süteménynek. Az Eccles cake története több mint 200 évre nyúlik vissza, és azóta számos változata ismert, beleértve ezt a frissítő narancshéjas változatot. Ez a sütemény tökéletes desszert, ami minden alkalomra megfelel.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
1500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
500 g Leveles tészta
200 g Szárított füge
50 g Kandírozott narancshéj
100 g Cukor
1 ek. Citromlé
1 tk. Fahéj
0.5 tk. Szegfűszeg
1 tk. Sütőpor
1 db Tojás
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A szárított fügét aprítsuk fel, majd tegyük egy tálba, és adjuk hozzá a cukrot, citromlevet, fahéjat és szegfűszeget.

    A füge helyett más szárított gyümölcsöket is használhatsz, például datolyát vagy aszalt szilvát.

    2

    A kandírozott narancshéjat vágjuk apróra, és keverjük hozzá a fügéhez.

    A kandírozott narancshéj friss citrusos ízt ad a süteménynek.

    3

    A leveles tésztát nyújtsuk ki egy lisztezett felületen, és vágjuk kisebb körökre.

    Használhatsz előre elkészített leveles tésztát, de házilag is elkészíthető, ha több időd van.

    4

    Töltsük meg a tésztaköröket a fügés-narancshéjas keverékkel, majd hajtsuk össze őket, hogy kis kis golyókat formáljunk belőlük.

    Ne rakj túl sok tölteléket, hogy a tészta ne szakadjon fel sütés közben.

    5

    A tésztagolyókat helyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsire. Kenjük meg őket felvert tojással, hogy szép aranybarna színűek legyenek sütés után.

    A tojás kenés nemcsak színét, hanem fényét is adja a süteménynek.

    6

    Süsd előmelegített 180°C-os sütőben 15-20 percig, amíg aranybarnára sülnek.

    Ne hagyd a süteményt túl sokáig a sütőben, hogy a tészta ne száradjon ki.

    7

    Miután megsültek, hagyjuk őket egy kicsit kihűlni, majd tálaljuk.

    A legjobb, ha még langyosan tálaljuk, mert akkor a töltelék még omlós és ínycsiklandó.