A szárított fügét aprítsuk fel, majd tegyük egy tálba, és adjuk hozzá a cukrot, citromlevet, fahéjat és szegfűszeget.
A füge helyett más szárított gyümölcsöket is használhatsz, például datolyát vagy aszalt szilvát.
A kandírozott narancshéjat vágjuk apróra, és keverjük hozzá a fügéhez.
A kandírozott narancshéj friss citrusos ízt ad a süteménynek.
A leveles tésztát nyújtsuk ki egy lisztezett felületen, és vágjuk kisebb körökre.
Használhatsz előre elkészített leveles tésztát, de házilag is elkészíthető, ha több időd van.
Töltsük meg a tésztaköröket a fügés-narancshéjas keverékkel, majd hajtsuk össze őket, hogy kis kis golyókat formáljunk belőlük.
Ne rakj túl sok tölteléket, hogy a tészta ne szakadjon fel sütés közben.
A tésztagolyókat helyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsire. Kenjük meg őket felvert tojással, hogy szép aranybarna színűek legyenek sütés után.
A tojás kenés nemcsak színét, hanem fényét is adja a süteménynek.
Süsd előmelegített 180°C-os sütőben 15-20 percig, amíg aranybarnára sülnek.
Ne hagyd a süteményt túl sokáig a sütőben, hogy a tészta ne száradjon ki.
Miután megsültek, hagyjuk őket egy kicsit kihűlni, majd tálaljuk.
A legjobb, ha még langyosan tálaljuk, mert akkor a töltelék még omlós és ínycsiklandó.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.