Egy nagy lábasba öntsd bele a vörösbort és a vizet.
Használj jó minőségű, de nem túl drága vörösbort. A víz segít, hogy ne legyen túl tömény az ital.
Add hozzá a mézet vagy cukrot, a fahéjrudat, a szegfűszeget, valamint a narancs- és citromhéjat.
A fűszerekkel ne spórolj, de ne is vidd túlzásba. A friss narancs- és citromhéj sokkal intenzívebb ízt ad, mint a szárított. Ügyelj arra, hogy a citrusok héját vékonyan hámozd, a fehér rész keserű lehet.
Lassú tűzön, folyamatos keverés mellett melegítsd fel az italt, de ne hagyd forrni.
Fontos, hogy az ital ne forrjon, mert az alkohol elpárolog, és az ízek is megváltoznak. A lassú melegítés segít, hogy a fűszerek ízei jobban kioldódjanak.
Hagyd, hogy az ízek 10-15 perc alatt összeérjenek, majd szűrd le az italt.
Minél tovább hagyod állni a forralt bort a fűszerekkel, annál intenzívebb lesz az íze. A szűrés eltávolítja a fűszereket és a citrusok héját, így tisztább italt kapsz.
Tálald melegen, díszítsd narancsszelettel, és élvezd az ünnepi ízeket.
A forralt bort termoszban is tárolhatod, így tovább melegen marad. Díszítheted fahéjrúddal, szegfűszeggel, vagy akár ánizscsillaggal is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.