A kiwit hámozd meg, majd vágd karikákra vagy kisebb darabokra.
A keményebb, éretlen kiwiket könnyebb hámozni.
Válassz ki egy tiszta befőttesüveget, és helyezd bele a kiwi szeleteket.
Az üveget érdemes kifőzni vagy sterilizálni a tartósítás előtt.
Egy lábasban forrald fel a vizet, az ecetet, a mézet, a barnacukrot, a sót, a fahéjrudat, a szegfűszeget, a babérlevelet, a fekete borsot és a mustármagot.
Közepes lángon forrald fel a páclevet, hogy a fűszerek aromái jobban kioldódjanak.
Miután a páclé felforrt, hagyd kicsit hűlni, hogy ne legyen túl forró, amikor a kiwire öntöd.
A túl forró páclé megpuhíthatja a kiwit, ezért érdemes kicsit hűteni.
Öntsd a langyos páclevet a kiwire, ügyelve arra, hogy teljesen ellepje.
Ha nem lepi el teljesen a páclé, használj egy kis súlyt (pl. egy kis tányért), hogy a kiwi a lé alatt maradjon.
Zárd le az üveget, és hagyd a hűtőben érni legalább 24 órán át, de minél tovább áll, annál ízletesebb lesz.
A hűtőben tárolva a kiwi akár több hétig is eláll.
Tálalás előtt szobahőmérsékleten hagyd állni 10 percig, hogy az ízek teljes mértékben kibontakozzanak.
Ha sietsz, a szobahőmérsékletre hűtés felgyorsítható úgy, hogy az üveget langyos vízbe állítod.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.