A szőlőszemeket alaposan mosd meg, majd szárítsd meg egy tiszta konyharuhán.
A szárítással elkerülheted, hogy a páclé felhíguljon.
Válassz ki egy tiszta befőttesüveget, és helyezd bele a szőlőszemeket.
Fontos, hogy az üveg tiszta legyen, hogy elkerüld a penészedést. Érdemes kifőzni vagy alaposan fertőtleníteni.
Egy lábasban forrald fel a vizet, az ecetet, a mézet, a barnacukrot, a sót, a fahéjrudat, a szegfűszeget, a babérlevelet, a fekete borsot és a mustármagot.
Kóstold meg a páclevet forralás közben, és igazítsd az ízeket a saját ízlésed szerint. Ha túl savanyú, adj hozzá több mézet vagy cukrot.
Miután a páclé felforrt, hagyd kicsit hűlni, hogy ne legyen túl forró, amikor a szőlőre öntöd.
A túl forró páclé megpuhíthatja a szőlőt, ezért fontos, hogy langyosra hűtsd.
Öntsd a langyos páclevet a szőlőre, ügyelve arra, hogy teljesen ellepje.
Ha nem lepi el teljesen a páclé a szőlőt, akkor nyomkodd le egy kisebb tányérral vagy fedővel, hogy a szőlő végig a lé alatt maradjon.
Zárd le az üveget, és hagyd a hűtőben érni legalább 24 órán át, de minél tovább áll, annál ízletesebb lesz.
Az első napokban érdemes néhányszor megfordítani az üveget, hogy a szőlő minden része egyenletesen érjen.
Tálalás előtt szobahőmérsékleten hagyd állni 10 percig, hogy az ízek teljes mértékben kibontakozzanak.
Tálalhatod magában, de sajtok mellé vagy húsételekhez is kiváló.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.