Édesburgonya tortilla tálalva

Édesburgonya tortilla

A tortilla az egyik legnépszerűbb laposkenyér, amely a mexikói konyhából származik. Az édesburgonyás változat egy tápláló és finom alternatíva, amely extra rostokat és vitaminokat biztosít. Az édesburgonya természetes édessége kiválóan harmonizál a sós ételekkel, és puha, rugalmas textúrát ad a tortillának. Ez a recept könnyen elkészíthető, és tökéletes választás egészségtudatos étrendet követők számára. Próbáld ki kedvenc feltéteiddel vagy töltelékeiddel, és élvezd ezt az ízletes, tápláló laposkenyeret!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
580 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Édesburgonya
150 g Teljes kiőrlésű liszt
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
50 ml Langyos víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Mosd meg az édesburgonyát, majd hámozd meg és kockázd fel kisebb darabokra.

    A kisebb darabokra vágott édesburgonya gyorsabban megfő.

    2

    Egy lábosban forralj vizet, majd főzd meg az édesburgonyát 10-12 perc alatt, amíg teljesen megpuhul.

    Ellenőrizd a burgonya puhaságát villával. Ha könnyen belemegy, akkor kész.

    3

    Szűrd le az édesburgonyát, majd törd össze egy villával vagy burgonyanyomóval, hogy sima pürét kapj.

    A még meleg édesburgonyát könnyebb összetörni.

    4

    Egy tálban keverd össze az édesburgonya pürét a teljes kiőrlésű liszttel, a sóval és az olívaolajjal. Lassan adagold hozzá a langyos vizet, miközben összedolgozod a tésztát.

    A víz mennyisége függ a liszt minőségétől és az édesburgonya nedvességtartalmától. Adagold fokozatosan, hogy ne legyen túl lágy a tészta.

    5

    Gyúrd össze a tésztát 5-7 percig, amíg rugalmas és egynemű lesz. Ha túl ragacsos, adj hozzá egy kevés lisztet.

    A jól kidolgozott tészta rugalmas és könnyen nyújtható.

    6

    Oszd a tésztát 4 egyenlő részre, majd nyújtsd ki őket vékony, kör alakú tortillává egy lisztezett felületen.

    A lisztezett felület megakadályozza, hogy a tészta leragadjon. Minél vékonyabbra nyújtod, annál finomabb lesz a tortilla.

    7

    Forrósíts fel egy száraz serpenyőt közepes lángon, majd süsd meg a tortillákat egyenként, oldalanként 1-2 percig, amíg enyhén barnás foltok jelennek meg rajtuk.

    A száraz serpenyőben a tortilla gyorsan megsül. Figyeld, hogy ne égjen meg. Ha felpúposodik, nyomd le egy spatulával.

    8

    Tálald az édesburgonya tortillákat frissen, kedvenc töltelékeiddel vagy szószokkal.

    Tálalhatod guacamoléval, salsával, babbal, húsokkal, vagy bármilyen más kedvenc töltelékkel.