Édesburgonyás Tangsuyuk tálalva, ropogós húsfalatokkal és sült édesburgonyával

Édesburgonyás Tangsuyuk

A Tangsuyuk egy népszerű koreai étel, amelyet gyakran fogyasztanak ünnepi alkalmakkor. A hagyományos változat húsból készül, de az édesburgonyás változat egy különleges twistet ad az ételnek, így még ízletesebbé és egyedibbé válik. A fűszeres szósz, a ropogós hús és az édesburgonya tökéletes harmóniában jelenik meg a tányéron.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Pulykahús vagy sertéshús
200 g Édesburgonya
3 ek. Kukoricaliszt
1 db Tojás
2 ek. Szójaszósz
2 ek. Cukor
1 ek. Ecet
200 ml Víz
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Gyömbér
0.5 tk. Bors
2 ek. Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A húst vágd apró falatokra, majd sózd, borsozd és forgasd meg kukoricalisztben, hogy egyenletesen befedje.

    Ha szeretnél extra ropogósságot, a húst panírozd meg a kukoricaliszttel kétszer.

    2

    A tojást verd fel, és keverd össze egy kis vízzel. A húst forgasd bele a tojásos keverékbe, majd ismét kukoricalisztbe, hogy egyenletes panírt kapj.

    A tojás segít, hogy a kukoricaliszt jobban rátapadjon a húson, így ropogósabb lesz.

    3

    A húsokat forró olajban süsd meg, amíg szépen ropogósra nem sülnek, és a belső hőmérséklet eléri a megfelelő szintet.

    A húsokat ne rakd túl sokat egyszerre a serpenyőbe, hogy könnyebben átsüljenek.

    4

    A fokhagymát és gyömbért apróra vágd, majd egy serpenyőben egy kis olajon pirítsd meg őket.

    A fokhagyma és gyömbér keveréke intenzív ízt ad az ételnek, és az olaj segít kihozni az aromáikat.

    5

    Add hozzá a vízhez a cukrot, szójaszószt és ecetet, és forrald fel a szószt. Amikor a szósz forr, öntsd rá a megsült húsra.

    A szósznak édes-savanykás íznek kell lennie, de ha túl savanyú, adj hozzá még egy kis cukrot.

    6

    Az édesburgonyát vágd vékony szeletekre, és süsd meg olajban, amíg ropogós és enyhén barnul.

    Az édesburgonya gyorsan sül, ezért figyelj, hogy ne égjen meg.

    7

    A sült édesburgonyát tálald a Tangsuyukkal, és egy kevés zöldhagymával vagy szezámmaggal díszítsd.

    A friss zöldhagyma vagy szezámmag extra ízt és színt ad az ételnek.