Főzz le egy adag erős kávét, majd hagyd kihűlni szobahőmérsékletre, hogy a jeges kávé ne olvassza el azonnal a jeget.
A kávét érdemes előre lefőzni és hűtőben tárolni, így még gyorsabban elkészíthető a jegeskávé, és biztosan nem olvad el a jég.
Egy nagy pohár aljába helyezd a jégkockákat, majd öntsd rá a kihűlt kávét.
Használj sok jeget, hogy a kávé minél tovább hideg maradjon. A jégkockák helyett használhatsz tört jeget is.
Add hozzá a cukrot és keverd meg, hogy feloldódjon. Ezután lassan öntsd hozzá a tejet, hogy szép réteges legyen az ital.
A cukor helyett használhatsz édesítőszert vagy szirupot is. A réteges hatás érdekében a tejet lassan, a pohár falánál csurgasd bele.
A tetejére nyomj tejszínhabot, majd szórj rá csokoládéforgácsot díszítésként.
A tejszínhab helyett használhatsz növényi tejszínhabot is. A csokoládéforgács helyett megszórhatod kakaóporral vagy fahéjjal is.
Az italt azonnal tálald, szívószállal és kanállal, hogy könnyen keverhető és fogyasztható legyen.
Ha nincs szívószál, használhatsz hosszú nyelű kanalat is. A jegeskávé mellé kínálhatsz kekszet vagy más aprósüteményt is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.