Egyszerű jegeskávé frissen tálalva

Egyszerű jegeskávé

Az egyszerű jegeskávé egy gyors és frissítő megoldás a nyári meleg napokra. Az otthon elkészíthető jegeskávé nemcsak ízletes, de tökéletes arra is, hogy egy kis luxust csempéssz a mindennapokba. A tejszínhab és a csokoládéforgács teszi igazán különlegessé ezt az italt. Ha még egyedibb ízélményre vágysz, próbáld ki vaníliás vagy karamellás sziruppal, amely feldobja az ital karakterét.

Előkészület 5 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 10 perc
150 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 1
200 ml Frissen főzött kávé
100 ml Tej
10 g Cukor
6 db Jégkocka
50 ml Tejszínhab
5 g Csokoládéforgács

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Főzz le egy adag erős kávét, majd hagyd kihűlni szobahőmérsékletre, hogy a jeges kávé ne olvassza el azonnal a jeget.

    A kávét érdemes előre lefőzni és hűtőben tárolni, így még gyorsabban elkészíthető a jegeskávé, és biztosan nem olvad el a jég.

    2

    Egy nagy pohár aljába helyezd a jégkockákat, majd öntsd rá a kihűlt kávét.

    Használj sok jeget, hogy a kávé minél tovább hideg maradjon. A jégkockák helyett használhatsz tört jeget is.

    3

    Add hozzá a cukrot és keverd meg, hogy feloldódjon. Ezután lassan öntsd hozzá a tejet, hogy szép réteges legyen az ital.

    A cukor helyett használhatsz édesítőszert vagy szirupot is. A réteges hatás érdekében a tejet lassan, a pohár falánál csurgasd bele.

    4

    A tetejére nyomj tejszínhabot, majd szórj rá csokoládéforgácsot díszítésként.

    A tejszínhab helyett használhatsz növényi tejszínhabot is. A csokoládéforgács helyett megszórhatod kakaóporral vagy fahéjjal is.

    5

    Az italt azonnal tálald, szívószállal és kanállal, hogy könnyen keverhető és fogyasztható legyen.

    Ha nincs szívószál, használhatsz hosszú nyelű kanalat is. A jegeskávé mellé kínálhatsz kekszet vagy más aprósüteményt is.