A darált marhahúst keverd össze sóval, borssal és a tintahal tintájával, hogy mélyfekete színű és gazdag ízű legyen.
A tintahal tinta erősen színez, ezért használj kesztyűt a keveréshez, hogy elkerüld a kezed elszíneződését. A tinta mennyiségétől függően változhat a burger színe és íze, ezért kóstold meg a masszát, és szükség szerint adj hozzá többet.
Formázz a húsmasszából négy egyforma pogácsát, és forró serpenyőben, olívaolajon süsd meg őket mindkét oldalukon aranybarnára.
A pogácsákat sütés előtt nyomd le kissé a közepén, hogy egyenletesen süljenek meg, és ne púposodjanak fel. Ne süsd túl a húst, hogy ne legyen száraz. A közepesen átsült (medium) állapot a legideálisabb.
A vöröshagymát vékony szeletekre vágva karamellizáld egy kevés olívaolajon, míg édes és lágy lesz.
A karamellizáláshoz használd alacsony lángot és időnként keverd meg a hagymát, hogy ne égjen le. Egy kevés cukor vagy balzsamecet hozzáadásával felgyorsíthatod a folyamatot és mélyebb ízeket érhetsz el.
Pirítsd meg a fekete zsemlék belső oldalát, hogy ropogósak legyenek.
A fekete zsemléket piríthatod serpenyőben, sütőben vagy kenyérpirítóban is. Figyelj rá, hogy ne égjenek meg!
Vágd vékony szeletekre a paradicsomot, és készítsd elő a jégsalátát.
A jégsalátát alaposan mosd meg és szárítsd le. A paradicsom helyett használhatsz más zöldségeket is, például uborkát vagy paprikát.
Állítsd össze a burgert: helyezd a zsemle alsó felére a jégsalátát, tedd rá a tintahal tintájával színezett húspogácsát, majd rétegezd rá a fehér cheddar sajtot, a karamellizált hagymát és a paradicsomszeleteket. Zárd le a zsemle felső részével.
A burgert ízlés szerint kiegészítheted más feltétekkel is, például majonézzel, aiolival vagy csípős szósszal.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.