Éjfekete Burger tálalva

Éjfekete Burger (Tintahal tintával)

Az Éjfekete Burger a modern gasztronómia egyik legkülönlegesebb alkotása, amely nemcsak az ízek, hanem a látvány szempontjából is lenyűgöző. A tintahal tintájával színezett húspogácsa mély, gazdag ízt ad az ételnek, míg a fekete zsemle és a fehér cheddar sajt kontrasztja vizuálisan is különleges élményt nyújt. Ez a burger ideális választás azok számára, akik szeretnének valami igazán egyedi és emlékezetes fogást kínálni barátaiknak vagy vendégeiknek.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
740 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Marhahús (darált)
10 ml Tintahal tinta
4 db Zsemle (tintahal tintával készült, fekete)
100 g Jégsaláta
100 g Cheddar sajt (fehér)
2 db Paradicsom
1 db Vöröshagyma
30 ml Olívaolaj
1 tk.
1 tk. Fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A darált marhahúst keverd össze sóval, borssal és a tintahal tintájával, hogy mélyfekete színű és gazdag ízű legyen.

    A tintahal tinta erősen színez, ezért használj kesztyűt a keveréshez, hogy elkerüld a kezed elszíneződését. A tinta mennyiségétől függően változhat a burger színe és íze, ezért kóstold meg a masszát, és szükség szerint adj hozzá többet.

    2

    Formázz a húsmasszából négy egyforma pogácsát, és forró serpenyőben, olívaolajon süsd meg őket mindkét oldalukon aranybarnára.

    A pogácsákat sütés előtt nyomd le kissé a közepén, hogy egyenletesen süljenek meg, és ne púposodjanak fel. Ne süsd túl a húst, hogy ne legyen száraz. A közepesen átsült (medium) állapot a legideálisabb.

    3

    A vöröshagymát vékony szeletekre vágva karamellizáld egy kevés olívaolajon, míg édes és lágy lesz.

    A karamellizáláshoz használd alacsony lángot és időnként keverd meg a hagymát, hogy ne égjen le. Egy kevés cukor vagy balzsamecet hozzáadásával felgyorsíthatod a folyamatot és mélyebb ízeket érhetsz el.

    4

    Pirítsd meg a fekete zsemlék belső oldalát, hogy ropogósak legyenek.

    A fekete zsemléket piríthatod serpenyőben, sütőben vagy kenyérpirítóban is. Figyelj rá, hogy ne égjenek meg!

    5

    Vágd vékony szeletekre a paradicsomot, és készítsd elő a jégsalátát.

    A jégsalátát alaposan mosd meg és szárítsd le. A paradicsom helyett használhatsz más zöldségeket is, például uborkát vagy paprikát.

    6

    Állítsd össze a burgert: helyezd a zsemle alsó felére a jégsalátát, tedd rá a tintahal tintájával színezett húspogácsát, majd rétegezd rá a fehér cheddar sajtot, a karamellizált hagymát és a paradicsomszeleteket. Zárd le a zsemle felső részével.

    A burgert ízlés szerint kiegészítheted más feltétekkel is, például majonézzel, aiolival vagy csípős szósszal.