Elarji kukoricaliszttel, krémes desszert fahéjjal és vaníliával

Elarji kukoricaliszttel

Az Elarji egy hagyományos étel, amely számos kultúrában előfordul, de az egyik legismertebb változata a kukoricalisztes alapú édesség. Az étel a kukoricaliszt gazdag, enyhén édes ízét kihasználva készül, fűszerekkel, mint a fahéj és vanília, hogy még ínycsiklandóbbá váljon. Az étel könnyen elkészíthető, és tökéletes desszertként vagy snack-ként fogyasztható, különösen télen, amikor a meleg, fűszeres édességek a legjobban esnek.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Kukoricaliszt
300 ml Vízmennyiség
100 g Cukor
1 csipet
100 ml Tej
1 cs. Vaníliás cukor
1 tk. Fahéj
1 ek. Citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A kukoricalisztet egy tálba tesszük, majd hozzáadjuk a cukrot, a sót és a fahéjat.

    A kukoricalisztet alaposan át kell keverni a cukorral és a fűszerekkel, hogy egyenletes legyen.

    2

    A víz és a tej keverékét felforraljuk, majd lassan hozzáadjuk a kukoricalisztes keverékhez, folyamatosan kevergetve, hogy ne legyen csomós.

    Lassú tűzön, folyamatos kevergetés mellett kerülje el a csomósodást.

    3

    Amikor a keverék elkezd sűrűsödni, hozzáadjuk a citromlevet és a vaníliás cukrot, és tovább keverjük, amíg krémes állagú nem lesz.

    A citromlé frissessége remekül kiegészíti a krém ízét, ezért ne hagyjuk ki!

    4

    A kész krémet tálalás előtt hűlni hagyjuk.

    A legjobb hidegen fogyasztva, mert a hűlés közben az ízek összeérnek.