Kezd el a tésztát: egy tálban keverd össze a lisztet, sót és egy tojást. A vajat kockázd fel, és morzsold bele a lisztbe, amíg homogén, morzsás állagot nem kapsz.
A vajat a lehető leghidegebbre tedd a tésztához, hogy a tészta omlós maradjon.
Add hozzá a tejfölt és dolgozd össze a tésztát, amíg egynemű lesz. Ha szükséges, adj hozzá egy kevés lisztet, ha túl ragacsos.
Ha túl lágy a tészta, hűtőbe tedd fél órára, hogy könnyebben nyújtható legyen.
A pálmaszívet (palmitót) vágd kis darabokra, a fokhagymát hámozd meg és vágd apróra. Egy serpenyőben olívaolajon pirítsd meg a fokhagymát, majd add hozzá a pálmaszívet, és párold pár percig.
A pálmaszívet ne párold túl, mert könnyen elveszti az állagát és ízét.
A pálmaszívet vedd le a tűzről, és keverd hozzá a felvert tojást, borsot, és petrezselymet. Ízlés szerint sózd meg.
A petrezselyem friss ízt ad, de akár más friss fűszereket is kipróbálhatsz, például bazsalikomot.
A tésztát nyújtsd ki, és bélelj ki vele egy piteformát. A tészta aljára helyezd el a pálmaszív tölteléket, majd takard le a maradék tésztával.
Ha nem fér rá a tészta, kinyújthatod vékonyabbra, hogy szép, egyenletes réteget alkosson.
A tetejét kend meg egy felvert tojással, majd süsd 180°C-ra előmelegített sütőben 30 percig, amíg szép aranybarna lesz.
Ne süsd túl, mert a pite belseje száraz lesz. Figyeld a tészta színét!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.