Enchilada marhahússal, sajttal és salsa szósszal, friss korianderrel díszítve

Enchilada marhahússal

Az enchilada egy hagyományos mexikói étel, amelyet különböző töltelékekkel készítenek, és gazdagon leöntik salsa szósszal és sajttal. A marhahúsos változat különösen ínycsiklandó, hiszen a fűszeres hús és a sajt kombinációja tökéletes egy étkezéshez. Az enchiladák a mexikói háztartások egyik alapételévé váltak, és a mai napig kedvenc étkezés a családok körében. Az étel tökéletes választás vacsorára, és könnyen variálható a töltelékekkel és a szószokkal.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
850 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Marhahús (darálva)
6 db Tortilla
3 szegfű Fokhagyma
1 db Vöröshagyma
1 db Paprika
2 db Paradicsom
100 ml Salsa szósz
150 g Sajt (reszelt cheddar vagy mozzarella)
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 csokor Koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst pirítsd meg egy nagy serpenyőben az olívaolajon, amíg teljesen átsül. Add hozzá a felaprított fokhagymát, vöröshagymát és paprikát, és pirítsd tovább 3-4 percig.

    Ha a hús túl zsíros, lecsepegtetheted a felesleges zsiradékot, hogy ne legyen túl olajos a töltelék.

    2

    Add hozzá a felkockázott paradicsomot és a salsa szószt, majd keverd jól össze. Főzd a keveréket 10 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A salsa szósz helyett saját házi készítésű paradicsomszószt is használhatsz, ha kedved tartja.

    3

    A tortilla lapokat egyenként melegítsd meg egy száraz serpenyőben, hogy könnyebben hajlíthatóak legyenek.

    Ha a tortilla nem elég puha, nehéz lesz feltekerni, ezért fontos, hogy egy kicsit megmelegítsd őket.

    4

    Minden tortilla közepére tegyél egy adag marhahúsos keveréket, szórd meg reszelt sajttal, majd tekerd fel őket szorosan.

    Ne tömd túl a tortillákat, mert akkor nem fogják jól elállni a sütés során.

    5

    Helyezd a töltött tortillákat egy sütőedénybe, és öntsd rá a maradék salsa szószt, majd szórd meg a tetejét reszelt sajttal.

    A sajt mennyiségét ízlés szerint növelheted, ha szereted a szaftos, sajtos ételt.

    6

    Süsd 180°C-on 15-20 percig, amíg a sajt megolvad és enyhén megpirul.

    Ha szeretnéd, az utolsó 5 percben grill fokozaton is sütheted, hogy a sajt teteje szépen megpiruljon.

    7

    Tálalás előtt szórd meg friss korianderrel és egy csipetnyi borssal.

    A koriander friss íze jól illik a fűszeres enchiladához, és szép színt ad a tálalásnak.