Enchilada paradicsommal, egy fűszeres darált húsos étel sajttal és friss korianderrel

Enchilada paradicsommal

Az enchilada egy klasszikus mexikói étel, amely a tortilla alapú étkezések egyik fő része. Az enchiladák különböző töltelékekkel készülhetnek, de a paradicsom és a darált hús kombinációja a legnépszerűbb változat. Az étel története Mexikó középső részéből származik, ahol az étkezés részeként rendszeresen készítik. Az enchilada gazdag ízvilága és az étkezések közösségi élménye miatt az egész világon elterjedt, és gyakran fogyasztják ünnepi alkalmak során is.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
8 db Tortilla
500 g Darált hús (pl. marhahús)
3 db Friss paradicsom
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Pirospaprika
1 tk. Kömény
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Bors
0.5 tk. Chili por
100 g Reszelt sajt (pl. cheddar)
2 ek. Friss koriander
100 g Sour cream (tejföl)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A vöröshagymát és fokhagymát apróra vágjuk, majd egy serpenyőben olívaolajon pirítjuk, amíg megpuhulnak.

    A fokhagyma pirításával kiemelhetjük az ízeket, így az enchiladához adunk egy gazdagabb alapot.

    2

    A darált húst adjuk hozzá a serpenyőhöz, majd pirítsuk meg, amíg szép barnára sül.

    A húst alaposan pirítsuk meg, hogy elkerüljük a nyers részeket, és biztosítsuk, hogy az ízek jól összeérjenek.

    3

    A friss paradicsomokat kockázzuk fel, és adjuk hozzá a húshoz. Fűszerezzük pirospaprikával, köménnyel, chili porral, sóval és borssal. Keverjük össze alaposan.

    A friss paradicsom gazdag ízt ad a tölteléknek, és a fűszerek kiemelik annak mélységét.

    4

    Főzzük a tölteléket közepes lángon 10 percig, amíg a paradicsom levet ereszt, és a fűszerek összeérnek.

    Ha a keverék túl sűrű lenne, egy kis vízzel hígíthatjuk, hogy könnyebben be tudjuk tölteni a tortillákba.

    5

    A kész tölteléket helyezzük a tortilla közepére, és tekerjük fel. Helyezzük a töltött tortillákat egy tepsibe.

    A tortillákat ne tömjük túl, hogy könnyen be tudjuk tekerni őket.

    6

    Szórjuk meg a tetejüket reszelt sajttal, majd süssük 180°C-ra előmelegített sütőben 10-15 percig, amíg a sajt megolvad és szép aranybarna lesz.

    A sajt fokozza az enchilada gazdagságát, és egy finom, ropogós réteget ad a tetején.

    7

    Tálalás előtt szórjuk meg friss korianderrel, és adjunk hozzá egy kis tejfölt.

    A tejföl krémes textúrája remekül kiegészíti a fűszeres ízeket.