A csirkemellet vágd kisebb kockákra, és tedd egy tálba.
A csirkemell kockáit egyenletesen vágd, hogy egyformán süljenek.
A paprikákat is vágd fel nagyobb darabokra, hogy könnyen nyársra tűzhetőek legyenek.
A paprikát is egyenletes darabokra vágd, hogy minden falat egyforma ízű legyen.
A fokhagymát zúzd össze, és keverd össze olívaolajjal, szójaszósszal, citromlével, sóval és borssal.
A fokhagyma és citrom friss ízt ad a csirkének, a szójaszósz pedig gazdagítja a marinádot.
A csirkét és paprikát tedd a marinádba, és hagyd pihenni legalább 30 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A pihentetés segít abban, hogy a hús jobban magába szívja a fűszereket.
A pihentetés után tűzd fel a csirkét és paprikát nyársra, váltakozva a csirkehússal és a paprikával.
Törekedj arra, hogy ne rakd túl szorosra a nyársakat, hogy a hús egyenletesen sülhessen.
Melegítsd elő a grillezőt vagy serpenyőt, és süsd a nyársakat 10-15 percig, amíg a csirke átsül és szép barna színt kap.
Ha grillezőt használsz, ügyelj, hogy a hőmérséklet ne legyen túl magas, hogy ne égjen meg a hús.
Miután elkészült, tálald a nyársakat friss petrezselyemmel megszórva.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.