Espetada csirkével és paprikával tálalva

Espetada csirkével és paprikával

Az Espetada egy hagyományos portugál étel, amelyet főleg húsokkal és zöldségekkel készítenek nyársra tűzve. A csirke és paprika kombinációja a grillen vagy serpenyőben készítve igazi ínycsiklandó fogás. A petrezselyemmel díszítve friss és színes étel, amely minden alkalomra ideális választás, különösen nyári grillezésekhez.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirkemell
2 db Piros paprika
2 db Zöld paprika
3 ek. Olívaolaj
3 gerezd Fokhagyma
1 db Citrom
2 ek. Szójaszósz
1 csipet
0.5 tk. Bors
1 ek. Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkemellet vágd kisebb kockákra, és tedd egy tálba.

    A csirkemell kockáit egyenletesen vágd, hogy egyformán süljenek.

    2

    A paprikákat is vágd fel nagyobb darabokra, hogy könnyen nyársra tűzhetőek legyenek.

    A paprikát is egyenletes darabokra vágd, hogy minden falat egyforma ízű legyen.

    3

    A fokhagymát zúzd össze, és keverd össze olívaolajjal, szójaszósszal, citromlével, sóval és borssal.

    A fokhagyma és citrom friss ízt ad a csirkének, a szójaszósz pedig gazdagítja a marinádot.

    4

    A csirkét és paprikát tedd a marinádba, és hagyd pihenni legalább 30 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A pihentetés segít abban, hogy a hús jobban magába szívja a fűszereket.

    5

    A pihentetés után tűzd fel a csirkét és paprikát nyársra, váltakozva a csirkehússal és a paprikával.

    Törekedj arra, hogy ne rakd túl szorosra a nyársakat, hogy a hús egyenletesen sülhessen.

    6

    Melegítsd elő a grillezőt vagy serpenyőt, és süsd a nyársakat 10-15 percig, amíg a csirke átsül és szép barna színt kap.

    Ha grillezőt használsz, ügyelj, hogy a hőmérséklet ne legyen túl magas, hogy ne égjen meg a hús.

    7

    Miután elkészült, tálald a nyársakat friss petrezselyemmel megszórva.