A marhahúst vágd egyforma, kb. 3x3 cm-es kockákra. Egy tálban keverd össze a zúzott fokhagymát, olívaolajat, fehérbort, sót és borsot. Ebbe a pácba tedd a húst, és pihentesd legalább 2 órát (vagy egy éjszakán át).
A hosszabb pácolás mélyebb ízt ad, és a hús puhább lesz.
A nyársakra felváltva húzd fel a húsdarabokat és a babérleveleket. Minden hús közé tegyél egy-egy babérlevelet a karakteresebb ízért.
Használj fém nyársat, ha faszénen grillezel – nem ég el, mint a fapálcika.
Hevítsd elő a grillt vagy grillserpenyőt magas hőfokra. Süsd a nyársakat oldalanként 3-4 percig, amíg kívül enyhén megpirulnak, de belül még szaftosak maradnak.
Ne nyomkodd le a húst sütés közben, így nem veszít a szaftosságából.
Pihentesd a kész espetadát pár percig sütés után, majd tálald friss kenyérrel vagy sült burgonyával.
A pihentetés segít, hogy a húsnedvek egyenletesen oszoljanak el – ne szeleteld fel azonnal.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.