A csirke melleket vágd fel kisebb kockákra, kb. 3-4 cm-es darabokra. Ha nem szeretnéd, hogy túl száraz legyen a hús, ügyelj arra, hogy ne legyenek túl kicsik a darabok.
A hús méretének beállítása segít abban, hogy egyenletesen süljön meg.
A fokhagymát zúzd össze, és egy tálban keverd össze az olívaolajjal, citrom levével, sóval, borssal, oregánóval és pirospaprikával. Az így kapott pácba tedd bele a csirkekockákat, majd alaposan keverd össze, hogy a pác minden darabot befedjen.
A pácot hagyd pihenni legalább 30 percig, hogy a fűszerek jobban átjárják a húst.
A fapálcákat áztasd be vízbe 10-15 percre, hogy ne égjenek meg a grillen. Ezután a csirkedarabokat húzd fel a pálcákra, ügyelve arra, hogy ne legyenek túl szorosak, hogy a hő egyenletesen tudjon áthatolni rajtuk.
A pálcák áztatása segít abban, hogy ne égjenek meg a grillen, és könnyebben kezelhetők legyenek.
Grillen, vagy egy serpenyőben, közepes hőmérsékleten süsd meg a csirkét 7-10 percig oldalanként, amíg szépen megpirul és átsül.
Ne süsd túl a csirkét, hogy megőrizze szaftosságát. A hús belső hőmérséklete 75°C körül kell legyen, hogy biztosan átsüljön.
Tálald a kész espetinhókat friss salátával, rizzsel vagy akár egy könnyű joghurtos szósszal.
Friss citrommal és némi extra oregánóval tálalva még ízletesebbé teheted!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.