Espetinho fokhagymás páccal grillen sütve, aranybarnára pirulva

Espetinho fokhagymás páccal

Az espetinho egy tradicionális brazil étel, amelyet különféle húsokkal készítenek, gyakran grillezve. A fokhagymás pác, amely ebben a receptben szerepel, különleges ízt kölcsönöz a csirkének, miközben szaftossá és ínycsiklandóvá teszi. Az espetinho eredetileg utcai ételként vált ismertté, és ma már sok étteremben is megtalálható. A fokhagyma és citrom kombinációja friss és ízes pácot alkot, amely minden falatban átjárja a húst. A hagyományos brazil grillezés gyakran a családok és barátok összejöveteleinek központjává válik, ahol az espetinho minden egyes falatja közösségi élményt ad.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 50 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
600 g Csirke mell filé
2 ek. Olívaolaj
4 gerezd Fokhagyma
1 db Citrom
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 tk. Oregano
1 tk. Pirospaprika
6 db Fapálca

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirke melleket vágd fel kisebb kockákra, kb. 3-4 cm-es darabokra. Ha nem szeretnéd, hogy túl száraz legyen a hús, ügyelj arra, hogy ne legyenek túl kicsik a darabok.

    A hús méretének beállítása segít abban, hogy egyenletesen süljön meg.

    2

    A fokhagymát zúzd össze, és egy tálban keverd össze az olívaolajjal, citrom levével, sóval, borssal, oregánóval és pirospaprikával. Az így kapott pácba tedd bele a csirkekockákat, majd alaposan keverd össze, hogy a pác minden darabot befedjen.

    A pácot hagyd pihenni legalább 30 percig, hogy a fűszerek jobban átjárják a húst.

    3

    A fapálcákat áztasd be vízbe 10-15 percre, hogy ne égjenek meg a grillen. Ezután a csirkedarabokat húzd fel a pálcákra, ügyelve arra, hogy ne legyenek túl szorosak, hogy a hő egyenletesen tudjon áthatolni rajtuk.

    A pálcák áztatása segít abban, hogy ne égjenek meg a grillen, és könnyebben kezelhetők legyenek.

    4

    Grillen, vagy egy serpenyőben, közepes hőmérsékleten süsd meg a csirkét 7-10 percig oldalanként, amíg szépen megpirul és átsül.

    Ne süsd túl a csirkét, hogy megőrizze szaftosságát. A hús belső hőmérséklete 75°C körül kell legyen, hogy biztosan átsüljön.

    5

    Tálald a kész espetinhókat friss salátával, rizzsel vagy akár egy könnyű joghurtos szósszal.

    Friss citrommal és némi extra oregánóval tálalva még ízletesebbé teheted!