A sózott tőkehalat áztasd vízben 12-24 órán keresztül, hogy a felesleges sót eltávolítsd. Rendszeresen cseréld le a vizet, hogy ne maradjon túl sós.
Minél hosszabb ideig áztatod, annál kevesebb só marad rajta, így ízletesebb lesz a saláta.
A tőkehalat szedd darabokra, és tedd félre. A paradicsomokat kockázd fel, a vöröshagymát vékonyan szeleteld, a pipermenetet aprítsd fel. A narancsokat hámozd meg és vágd fel vékony szeletekre.
A narancsot érdemes héjastól vékonyan szeletelni, hogy könnyen el tudd távolítani a fehér részeket.
Egy nagy tálban keverd össze a tőkehalat, paradicsomot, vöröshagymát, pipermenetet és a narancsszeleteket.
Ha a tőkehal túl darabos, a keverés előtt egy kicsit összetörheted, hogy jobban beépüljön az ételbe.
Az olívaolajat, fehérborecetet, sót és borsot keverd össze egy kis tálban, majd öntsd a salátára. Add hozzá az olajbogyókat és keverd össze finoman.
A dresszing elkészítésekor használj jó minőségű extra szűz olívaolajat a gazdag íz érdekében.
Szórd meg friss petrezselyemmel, és tálald az Esqueixadát hidegen, mint előételt vagy könnyű főételt.
A friss petrezselyem nemcsak ízt, hanem színt is ad az ételhez, így vizuálisan is vonzóbbá teszi.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.