Esqueixada narancsszeletekkel, friss tőkehal, paradicsom és olajbogyó tálalva

Esqueixada narancsszeletekkel

Az Esqueixada egy hagyományos katalán étel, amely a tőkehal friss, saláta formájában való tálalására épít. Az étel egyszerű, de rendkívül ínycsiklandó, és a narancs hozzáadásával egy különleges frissességet kap. Az Esqueixada nagyszerű választás előételnek vagy egy könnyű főételnek a nyári hónapokban, de bármikor megadhat egy friss, mediterrán ízt egy étkezéshez. A recept gyorsan elkészíthető, és a fűszerek és a friss zöldségek gondoskodnak arról, hogy minden falat egy igazi ínycsiklandó élmény legyen.

Előkészület 20 perc
Elkészítés N/A
Teljes 20 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Sózott tőkehal
2 db Paradicsom
1 db Pipermenet
1 db Vöröshagyma
2 db Narancs
2 ek. Olívaolaj
1 ek. Fehérborecet
50 g Fekete olajbogyó
1 ág Friss petrezselyem
0.5 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A sózott tőkehalat áztasd vízben 12-24 órán keresztül, hogy a felesleges sót eltávolítsd. Rendszeresen cseréld le a vizet, hogy ne maradjon túl sós.

    Minél hosszabb ideig áztatod, annál kevesebb só marad rajta, így ízletesebb lesz a saláta.

    2

    A tőkehalat szedd darabokra, és tedd félre. A paradicsomokat kockázd fel, a vöröshagymát vékonyan szeleteld, a pipermenetet aprítsd fel. A narancsokat hámozd meg és vágd fel vékony szeletekre.

    A narancsot érdemes héjastól vékonyan szeletelni, hogy könnyen el tudd távolítani a fehér részeket.

    3

    Egy nagy tálban keverd össze a tőkehalat, paradicsomot, vöröshagymát, pipermenetet és a narancsszeleteket.

    Ha a tőkehal túl darabos, a keverés előtt egy kicsit összetörheted, hogy jobban beépüljön az ételbe.

    4

    Az olívaolajat, fehérborecetet, sót és borsot keverd össze egy kis tálban, majd öntsd a salátára. Add hozzá az olajbogyókat és keverd össze finoman.

    A dresszing elkészítésekor használj jó minőségű extra szűz olívaolajat a gazdag íz érdekében.

    5

    Szórd meg friss petrezselyemmel, és tálald az Esqueixadát hidegen, mint előételt vagy könnyű főételt.

    A friss petrezselyem nemcsak ízt, hanem színt is ad az ételhez, így vizuálisan is vonzóbbá teszi.