Egy közepes méretű lábasban melegítsd fel az almás cidert közepes lángon. Ne forrald fel.
Fontos, hogy ne forrald fel a cidert, mert elveszítheti az ízét és az aromáját.
Add hozzá a fahéjrudat, a reszelt narancshéjat és az áfonyát. TIPP: Az áfonyát enyhén összetörheted, hogy még intenzívebb ízt adjon.
A narancshéjat óvatosan reszeld, hogy csak a színes rész kerüljön bele, a fehér hártya keserű lehet.
Főzd az italt alacsony lángon 10 percig, hogy az ízek összeérjenek. TIPP: Időnként keverd meg, hogy az ízek egyenletesen eloszoljanak.
Ha nincs friss áfonyád, használhatsz fagyasztottat is. Ebben az esetben ne olvaszd ki előtte.
Ha édesebbre vágysz, adj hozzá egy evőkanál mézet, és keverd el alaposan.
A méz helyett használhatsz juharszirupot vagy más természetes édesítőt is.
Szűrd le az italt, és öntsd bögrékbe vagy hőálló poharakba. TIPP: Egy szűrő segítségével eltávolíthatod a fahéjrudat és az áfonya darabjait.
A leszűrt áfonyát ne dobd ki, hanem használd fel süteményekhez vagy más desszertekhez.
Díszítsd az italt egy csipet fahéjjal, és azonnal tálald melegen. TIPP: Narancsszelettel is díszítheted a poharat az extra látványért.
A fahéj helyett használhatsz egy kis szerecsendiót is a díszítéshez.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.