A narancsot szeleteld fel vékony karikákra, hogy díszítésként is használhasd.
Használj éles kést a szeleteléshez, hogy a narancskarikák szépek maradjanak.
Egy lábasban melegítsd fel az almalevet, majd add hozzá a fahéjrudat, szegfűszeget és egy csipet szerecsendiót.
Vigyázz, hogy az almalé ne forrjon fel, mert elveszítheti az aromáját.
Lassú tűzön főzd 5-7 percig, hogy a fűszerek kiadják az aromájukat.
Minél tovább főzöd, annál intenzívebb lesz a fűszerek íze. Kóstold meg, és ízlés szerint állítsd be a főzési időt.
Vedd le a tűzről, majd keverd bele a bodzaszörpöt és a mézet. Hagyd hűlni 10 percig.
A bodzaszörpöt és a mézet a tűzről levéve keverd bele, hogy a méz megőrizze jótékony hatásait.
Szűrd le az italt, majd öntsd egy nagy kancsóba és tedd a hűtőbe legalább 30 percre, hogy lehűljön.
A szűréshez használhatsz egy finom szövésű szűrőt vagy egy tiszta konyharuhát.
Tálalás előtt öntsd fel szénsavas ásványvízzel, majd adj hozzá jégkockákat és díszítsd narancsszeletekkel.
A szénsavas ásványvizet közvetlenül tálalás előtt öntsd hozzá, hogy az ital friss és pezsgő maradjon.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.