Fahéjas bodzás cider pohárban

Fahéjas bodzás cider

A fahéjas bodzás cider egy igazán különleges ital, amely melegen és hidegen egyaránt fogyasztható. Az almalé természetes édessége remekül harmonizál a fűszerekkel és a bodzaszörp virágos aromájával. Ez az ital a hideg téli napokon felmelegít, míg nyáron jéggel és szénsavas vízzel hűsítő élményt nyújt. A cider eredetileg Európából származik, és az évszázadok során számos variációban elkészült. Ez a verzió egyedivé teszi a klasszikus receptet, egy kis bodzával és fűszerekkel megbolondítva. Ha még izgalmasabbá szeretnéd tenni, próbáld ki egy csepp vanília kivonattal vagy egy kis gyömbérrel!

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
140 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 ml Almalé
50 ml Bodzaszörp
1 db Fahéjrúd
3 db Szegfűszeg
1 csipet Szerecsendió
1 db Narancs
1 ek. Méz
250 ml Szénsavas ásványvíz
6 db Jégkocka

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A narancsot szeleteld fel vékony karikákra, hogy díszítésként is használhasd.

    Használj éles kést a szeleteléshez, hogy a narancskarikák szépek maradjanak.

    2

    Egy lábasban melegítsd fel az almalevet, majd add hozzá a fahéjrudat, szegfűszeget és egy csipet szerecsendiót.

    Vigyázz, hogy az almalé ne forrjon fel, mert elveszítheti az aromáját.

    3

    Lassú tűzön főzd 5-7 percig, hogy a fűszerek kiadják az aromájukat.

    Minél tovább főzöd, annál intenzívebb lesz a fűszerek íze. Kóstold meg, és ízlés szerint állítsd be a főzési időt.

    4

    Vedd le a tűzről, majd keverd bele a bodzaszörpöt és a mézet. Hagyd hűlni 10 percig.

    A bodzaszörpöt és a mézet a tűzről levéve keverd bele, hogy a méz megőrizze jótékony hatásait.

    5

    Szűrd le az italt, majd öntsd egy nagy kancsóba és tedd a hűtőbe legalább 30 percre, hogy lehűljön.

    A szűréshez használhatsz egy finom szövésű szűrőt vagy egy tiszta konyharuhát.

    6

    Tálalás előtt öntsd fel szénsavas ásványvízzel, majd adj hozzá jégkockákat és díszítsd narancsszeletekkel.

    A szénsavas ásványvizet közvetlenül tálalás előtt öntsd hozzá, hogy az ital friss és pezsgő maradjon.