FahĂ©jas-fƱszeres forralt bor bögrĂ©ben, fahĂ©jrĂșddal Ă©s narancsszelettel dĂ­szĂ­tve

Fahéjas-fƱszeres forralt bor

A forralt bor hagyomĂĄnya Ă©vszĂĄzadokra nyĂșlik vissza, Ă©s EurĂłpa szĂĄmos orszĂĄgĂĄban elengedhetetlen rĂ©sze a tĂ©li ĂŒnnepeknek. A fƱszeres borital a rĂłmai idƑkbƑl szĂĄrmazik, ahol mĂ©zzel Ă©s gyĂłgynövĂ©nyekkel Ă­zesĂ­tettĂ©k a bort, hogy melegen tartsa a katonĂĄkat a hideg hĂłnapokban. Ez a fahĂ©jas-fƱszeres vĂĄltozat kĂŒlönösen nĂ©pszerƱ, hiszen a fahĂ©j, a szegfƱszeg Ă©s a csillagĂĄnizs egyĂŒtt egy intenzĂ­v, melengetƑ Ă­zvilĂĄgot alkot. A narancs frissessĂ©get ad az italhoz, mĂ­g a mĂ©z vagy barna cukor enyhe Ă©dessĂ©ggel ellensĂșlyozza a fƱszerek erƑteljes aromĂĄit. TökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs hideg tĂ©li estĂ©kre, ĂŒnnepi vĂĄsĂĄrok hangulatĂĄnak megidĂ©zĂ©sĂ©re vagy egy barĂĄti összejövetel meghitt pillanataihoz. Ha mĂ©g izgalmasabbĂĄ szeretnĂ©d tenni, adhatsz hozzĂĄ egy kevĂ©s vanĂ­liĂĄt vagy egy csipet Ƒrölt fekete borsot az extra mĂ©lysĂ©gĂ©rt!

ElƑkĂ©szĂŒlet 5 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 25 perc
220 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 750 ml Vörösbor
⭕ 200 ml Víz
⭕ 3 ek. Barna cukor vagy mĂ©z
⭕ 2 db FahĂ©jrĂșd
⭕ 5 db SzegfƱszeg
⭕ 1 csipet Szerecsendió
⭕ 1 db Narancs
⭕ 1 db Csillagánizs

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    Mosd meg alaposan a narancsot, majd szeleteld fel vékony karikåkra.

    A narancsot érdemes bio narancsból készíteni, ha a héjåt is felhasznålod.

    2

    Egy nagy låbasba öntsd a vörösbort és a vizet, majd közepes långon kezdd el melegíteni.

    HasznĂĄlj jĂł minƑsĂ©gƱ, de nem tĂșl drĂĄga vörösbort. A vĂ­z segĂ­t, hogy ne legyen tĂșl tömĂ©ny.

    3

    Add hozzå a barna cukrot vagy mézet, és keverd el, amíg teljesen feloldódik.

    Az édességet ízlés szerint ållítsd be. A méz karakteresebb ízt ad.

    4

    Dobd bele a fahéjrudakat, a szegfƱszeget, a csillagånizst és a szerecsendiót. Tedd bele a narancsszeleteket is.

    Ne spĂłrolj a fƱszerekkel, de a szerecsendiĂłt Ăłvatosan adagold, mert intenzĂ­v Ă­ze van. A csillagĂĄnizs kĂŒlönleges aromĂĄt ad.

    5

    LassĂș tƱzön melegĂ­tsd tovĂĄbb az italt, de ne forrald fel! KörĂŒlbelĂŒl 15-20 percig hagyd melegen, hogy a fƱszerek jĂłl kioldĂłdjanak.

    A forralĂĄs elkerĂŒlĂ©se nagyon fontos, mert az alkohol elpĂĄrolog Ă©s a bor Ă­ze megvĂĄltozik.

    6

    SzƱrd le a fƱszereket és a narancsszeleteket, majd öntsd az italt poharakba vagy bögrékbe.

    A szƱrĂ©s sorĂĄn a narancsszeleteket nyomkodd ki, hogy mĂ©g több Ă­z kerĂŒljön az italba.

    7

    DĂ­szĂ­tĂ©skĂ©nt tehetsz egy fahĂ©jrudat vagy egy narancskarikĂĄt a pohĂĄr szĂ©lĂ©re. Azonnal tĂĄlald Ă©s Ă©lvezd a melengetƑ Ă­zeket!

    Azonnal tĂĄlald, melegen a legfinomabb. KĂ­nĂĄlhatsz mellĂ© mĂ©zeskalĂĄcsot vagy mĂĄs karĂĄcsonyi sĂŒtemĂ©nyt.