Mosd meg alaposan a narancsot, majd szeleteld fel vékony karikákra.
A narancsot érdemes bio narancsból készíteni, ha a héját is felhasználod.
Egy nagy lábasba öntsd a vörösbort és a vizet, majd közepes lángon kezdd el melegíteni.
Használj jó minőségű, de nem túl drága vörösbort. A víz segít, hogy ne legyen túl tömény.
Add hozzá a barna cukrot vagy mézet, és keverd el, amíg teljesen feloldódik.
Az édességet ízlés szerint állítsd be. A méz karakteresebb ízt ad.
Dobd bele a fahéjrudakat, a szegfűszeget, a csillagánizst és a szerecsendiót. Tedd bele a narancsszeleteket is.
Ne spórolj a fűszerekkel, de a szerecsendiót óvatosan adagold, mert intenzív íze van. A csillagánizs különleges aromát ad.
Lassú tűzön melegítsd tovább az italt, de ne forrald fel! Körülbelül 15-20 percig hagyd melegen, hogy a fűszerek jól kioldódjanak.
A forralás elkerülése nagyon fontos, mert az alkohol elpárolog és a bor íze megváltozik.
Szűrd le a fűszereket és a narancsszeleteket, majd öntsd az italt poharakba vagy bögrékbe.
A szűrés során a narancsszeleteket nyomkodd ki, hogy még több íz kerüljön az italba.
Díszítésként tehetsz egy fahéjrudat vagy egy narancskarikát a pohár szélére. Azonnal tálald és élvezd a melengető ízeket!
Azonnal tálald, melegen a legfinomabb. Kínálhatsz mellé mézeskalácsot vagy más karácsonyi süteményt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.