A vajat hagyd szobahőmérsékleten megpuhulni, majd keverd össze a barnacukorral és porcukorral, amíg krémes állagot nem kapsz.
A vajnak valóban puhának kell lennie, de ne olvadjon meg, mert akkor a kekszek nem lesznek olyan jó állagúak. Ha nincs időd kivárni, reszeld le a hideg vajat.
Add hozzá a tojást és a vaníliakivonatot, majd alaposan keverd össze, hogy a massza homogén legyen.
A tojást érdemes előzőleg felverni egy villával, így könnyebben elkeveredik a masszában.
Egy másik tálban keverd össze a lisztet, a fahéjat, a sót és a szódabikarbónát.
A száraz hozzávalókat érdemes átszitálni, hogy elkerüld a csomósodást és a kekszek könnyebbek legyenek.
Fokozatosan add a száraz hozzávalókat a nedves masszához, és keverd össze egy spatulával vagy kézzel, amíg egyenletes állagú tésztát nem kapsz.
Ne keverd túl a tésztát, mert a kekszek kemények lehetnek. Csak addig keverd, amíg a száraz hozzávalók éppen el nem keverednek.
Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.
A sütőt érdemes alsó-felső sütésen előmelegíteni a legjobb eredmény érdekében.
Formázz a tésztából kisebb golyókat, és hempergesd meg egy kis cukor és fahéj keverékében, hogy finom fűszeres bevonatot kapjanak.
Használj egy fagylaltos kanalat a golyók formázásához, így egyforma méretűek lesznek.
Helyezd a tésztagolyókat a sütőpapírral bélelt tepsire, majd enyhén lapítsd le őket, hogy kekszformát kapjanak.
A kekszeket egymástól távol helyezd el a tepsiben, mert sütés közben terjeszkedni fognak.
Süsd a kekszeket előmelegített sütőben kb. 12-15 percig, amíg a széleik enyhén aranybarnák lesznek.
Figyeld a kekszeket sütés közben, mert minden sütő más. Ha túl gyorsan barnulnak, vedd lejjebb a hőfokot.
Hagyd teljesen kihűlni a kekszeket egy rácson, majd tálald vagy tárold légmentesen záródó dobozban.
A kekszek akkor a legfinomabbak, ha teljesen kihűltek. Légmentesen záródó dobozban sokáig frissek maradnak.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.