Fahéjas lassi frissítő ital jéggel tálalva

Fahéjas lassi

A lassi egy hagyományos indiai ital, amelyet jellemzően joghurtból, tejből és különféle ízesítőkből készítenek. Az egyik legnépszerűbb változata a fahéjas lassi, amely a fűszeres fahéj ízével ad különleges twistet a sima joghurt italnak. A fahéj nemcsak az ízt, hanem egy kellemes, meleg érzést is ad, miközben az ital frissítő és hűsítő hatása remekül kiegészíti az édességet. Tökéletes választás egy nyári délutánra vagy egy indiai étkezés után desszertként. Technikai tipp: Ha szeretnéd, egy kevés kardamomot is adhatsz a fahéj mellé, hogy még izgalmasabbá tedd az italt.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
500 ml Joghurt
200 ml Tej
2 ek. Méz
1 tk. Fahéj
5 db Jégkockák
50 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Kezdd azzal, hogy a joghurtot egy tálba öntöd. A joghurt legyen friss és sűrű, hogy krémes állagot kapj.

    A joghurt hőmérséklete legyen szobahőmérsékletű, így könnyebben összekeveredik a többi hozzávalóval.

    2

    Öntsd hozzá a tejet és a vizet a joghurthoz. Használhatsz tehéntejet vagy növényi tejet, ha vegán verziót szeretnél.

    A víz segít hígítani a lassis ital állagát, ha krémesebbre szeretnéd, csökkentsd a víz mennyiségét.

    3

    Adj hozzá mézet a kívánt édesség eléréséhez. Ha inkább édesebbre szeretnéd, nyugodtan növeld a méz mennyiségét.

    A méz mellett használhatsz juharszirupot is, ami egy különleges ízt ad az italnak.

    4

    Szórd bele a fahéjat, majd alaposan keverd össze az összes hozzávalót.

    A fahéjat frissen darált formában használd, hogy erőteljesebb íze legyen!

    5

    Tedd bele a jégkockákat, hogy hideg és frissítő legyen a lassi.

    Ha nem szereted a túl sok jégkockát, előre fagyassz le néhány darabot a joghurtból, hogy a lassi ne híguljon el.

    6

    Blenderben vagy kézi habverővel alaposan keverd össze, amíg sima, habos ital nem keletkezik.

    Ha sűrűbb italt szeretnél, csökkentsd a tej és víz mennyiségét.

    7

    Töltsd poharakba a kész lassis italt, és tálald azonnal. Ha szeretnéd, egy kis fahéjjal megszórhatod a tetejét díszítésként.

    Tálalás előtt egy szelet narancs vagy egy kis menta is szép díszítés lehet!