Kezdd azzal, hogy a joghurtot egy tálba öntöd. A joghurt legyen friss és sűrű, hogy krémes állagot kapj.
A joghurt hőmérséklete legyen szobahőmérsékletű, így könnyebben összekeveredik a többi hozzávalóval.
Öntsd hozzá a tejet és a vizet a joghurthoz. Használhatsz tehéntejet vagy növényi tejet, ha vegán verziót szeretnél.
A víz segít hígítani a lassis ital állagát, ha krémesebbre szeretnéd, csökkentsd a víz mennyiségét.
Adj hozzá mézet a kívánt édesség eléréséhez. Ha inkább édesebbre szeretnéd, nyugodtan növeld a méz mennyiségét.
A méz mellett használhatsz juharszirupot is, ami egy különleges ízt ad az italnak.
Szórd bele a fahéjat, majd alaposan keverd össze az összes hozzávalót.
A fahéjat frissen darált formában használd, hogy erőteljesebb íze legyen!
Tedd bele a jégkockákat, hogy hideg és frissítő legyen a lassi.
Ha nem szereted a túl sok jégkockát, előre fagyassz le néhány darabot a joghurtból, hogy a lassi ne híguljon el.
Blenderben vagy kézi habverővel alaposan keverd össze, amíg sima, habos ital nem keletkezik.
Ha sűrűbb italt szeretnél, csökkentsd a tej és víz mennyiségét.
Töltsd poharakba a kész lassis italt, és tálald azonnal. Ha szeretnéd, egy kis fahéjjal megszórhatod a tetejét díszítésként.
Tálalás előtt egy szelet narancs vagy egy kis menta is szép díszítés lehet!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.