Öntsd az almalevet egy közepes lábasba, és kezdd el közepes lángon melegíteni.
Használj jó minőségű, lehetőleg friss almalevet a legjobb íz érdekében.
Adj hozzá egy fahéjrudat, a szegfűszeget és néhány mentalevelet.
A mentaleveleket enyhén törd össze, hogy jobban kiadják az aromájukat.
Lassú tűzön főzd a cidert 10-15 percig, hogy az ízek összeérjenek.
Ne forrald a cidert, mert az ízek elillanhatnak. A cél, hogy az ízek szépen összeérjenek.
Vedd le a tűzről, keverd hozzá a mézet és a vaníliakivonatot, majd alaposan dolgozd össze.
A méz mennyiségét ízlés szerint szabályozhatod. Kóstold meg, és adj hozzá többet, ha szükséges.
Szűrd le a cidert egy finom szűrőn keresztül, hogy eltávolítsd a fűszereket és a mentadarabokat.
A szűréshez használhatsz gézlapot is, ha nincs finom szűrőd.
Hűtsd le a cidert, majd öntsd poharakba jégkockákkal.
A hűtéshez használhatsz jégfürdőt is, ha gyorsabban szeretnéd lehűteni.
Díszítsd friss mentalevelekkel és egy fahéjrúddal, majd azonnal tálald.
A díszítéshez használhatsz egy szelet almát vagy narancsot is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.