Fahéjas-narancsos gyümölcsszósz tálalva

Fahéjas-narancsos gyümölcsszósz

A fahéjas-narancsos gyümölcsszósz a desszertek világában egy igazi frissítő különlegesség, amely a citrusos narancs és az illatos fahéj kombinációjával teszi különlegessé az ételeket. A bogyós gyümölcsök frissessége, a narancslé savanykás édessége és a fahéj melegsége tökéletes harmóniát alkot. Ahogy a narancslé és a fahéj együtt melegszik a tűzhelyen, a bogyós gyümölcsök édes levet eresztenek, és a szósz selymes állagot kap. Ez a mártás ideális palacsintákhoz, fagylalthoz vagy akár süteményekhez is. A tökéletes gyümölcsszósz titka az alapanyagok frissességében és az ízek egyensúlyában rejlik. Ha intenzívebb citrusos ízvilágra vágysz, adj hozzá több narancshéjat, vagy ha édesebb szószt szeretnél, növeld a méz mennyiségét. A mártás akár napokig eltartható a hűtőben, így bármikor előveheted egy gyors, ízletes desszerthez.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
160 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 ml Friss narancslé
300 g Vegyes bogyós gyümölcsök (eper, málna, áfonya)
2 ek. Méz
1 tk. Fahéj
1 tk. Narancshéj
1 ek. Citromlé
1 tk. Kukoricakeményítő
2 ek. Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A bogyós gyümölcsöket mosd meg, majd csepegtesd le. A narancsot facsard ki, és reszeld le a héját.

    A narancs héját csak a színes részét reszeld le, mert a fehér része keserű lehet.

    2

    Egy közepes lábasban keverd össze a narancslevet, a mézet, a fahéjat és a narancshéjat. Melegítsd közepes lángon, amíg a méz teljesen feloldódik.

    Ügyelj rá, hogy a méz ne karamellizálódjon, mert az megváltoztathatja az ízét.

    3

    Add hozzá a bogyós gyümölcsöket és a citromlevet, majd keverd alaposan össze. Főzd 5-7 percig, amíg a gyümölcsök megpuhulnak és levet eresztenek.

    Ha fagyasztott gyümölcsöt használsz, ne olvaszd ki előtte, mert túl sok levet engedhet.

    4

    Keverd el a kukoricakeményítőt a vízzel, majd öntsd a szószhoz. Főzd további 2-3 percig, amíg a szósz besűrűsödik.

    Fontos a keményítőt csomómentesre keverni a vízzel, különben csomós lesz a szósz. A keményítős vizet folyamatos keverés mellett öntsd a szószhoz.

    5

    Vedd le a tűzről, és hagyd kihűlni. Ha simább állagot szeretnél, turmixold át botmixerrel. Tálald palacsintához, fagylalthoz vagy süteményekhez.

    A szósz hűtés közben még sűrűsödni fog, ezért vedd figyelembe a kívánt állagot.