A bogyós gyümölcsöket mosd meg, majd csepegtesd le. A narancsot facsard ki, és reszeld le a héját.
A narancs héját csak a színes részét reszeld le, mert a fehér része keserű lehet.
Egy közepes lábasban keverd össze a narancslevet, a mézet, a fahéjat és a narancshéjat. Melegítsd közepes lángon, amíg a méz teljesen feloldódik.
Ügyelj rá, hogy a méz ne karamellizálódjon, mert az megváltoztathatja az ízét.
Add hozzá a bogyós gyümölcsöket és a citromlevet, majd keverd alaposan össze. Főzd 5-7 percig, amíg a gyümölcsök megpuhulnak és levet eresztenek.
Ha fagyasztott gyümölcsöt használsz, ne olvaszd ki előtte, mert túl sok levet engedhet.
Keverd el a kukoricakeményítőt a vízzel, majd öntsd a szószhoz. Főzd további 2-3 percig, amíg a szósz besűrűsödik.
Fontos a keményítőt csomómentesre keverni a vízzel, különben csomós lesz a szósz. A keményítős vizet folyamatos keverés mellett öntsd a szószhoz.
Vedd le a tűzről, és hagyd kihűlni. Ha simább állagot szeretnél, turmixold át botmixerrel. Tálald palacsintához, fagylalthoz vagy süteményekhez.
A szósz hűtés közben még sűrűsödni fog, ezért vedd figyelembe a kívánt állagot.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.