Egy közepes lábasban keverd össze a kókusztejet, a frissen facsart narancslevet és a reszelt narancshéjat.
A legjobb, ha teljes zsírtartalmú kókusztejet használsz, mert az krémesebb állagot biztosít. Ügyelj arra, hogy csak a narancs külső, színes héját reszeld, a fehér rész keserű lehet.
Add hozzá a fahéjat és a mézet, majd közepes lángon kezdd el melegíteni a keveréket, miközben folyamatosan kevergeted.
A méz mennyiségét ízlés szerint állítsd be, attól függően, mennyire édesen szereted. A fahéjjal is óvatosan bánj, nehogy elnyomja a többi ízt.
Egy külön kis tálban oldd fel a kukoricakeményítőt 50 ml vízben, majd fokozatosan add hozzá a melegedő mártáshoz.
Fontos, hogy a kukoricakeményítőt hideg vízben oldd fel, különben csomós lesz. A hozzáadáskor folyamatosan keverd a mártást, hogy elkerüld a csomósodást.
Folyamatos keverés mellett főzd 5-7 percig, amíg a mártás besűrűsödik, és krémes állagot kap.
A mártás sűrűsödése gyorsan történik, ezért ne hagyd abba a keverést. Ha túl sűrű lenne, adhatsz hozzá egy kevés kókusztejet vagy narancslevet.
Ízesítsd egy csipet sóval, majd vedd le a tűzről, és hagyd kicsit hűlni.
A só kiemeli az édes ízeket, de ne vidd túlzásba.
Tálald sütemények, palacsinták vagy friss gyümölcsök mellé. Hűtőben tárolva akár 3-4 napig is frissen tartható.
A mártás hűtve még jobban besűrűsödik, ezért tálalás előtt érdemes átkeverni.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.