Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a cukrot, a sót, a sütőport és a fahéjat.
A sütőport szitáld át a liszttel, hogy ne maradjanak benne csomók.
Egy másik edényben verd fel a tojásokat, add hozzá a tejet, a vaníliakivonatot és az olvasztott vajat.
A vaj ne legyen túl forró, mert megfőzheti a tojásokat.
Lassan keverd a nedves hozzávalókat a száraz keverékhez, majd óvatosan forgasd bele az apróra tört pekándiót.
Ne keverd túl a tésztát, csak addig, amíg a száraz hozzávalók éppen el nem tűnnek.
Forrósítsd fel az olajat egy mély serpenyőben vagy lábasban 170-180°C-ra.
Használj hőmérőt, hogy pontosan tudd az olaj hőmérsékletét.
Kanállal adagolj kis fánkgolyókat az olajba, és süsd őket aranybarnára 3-4 perc alatt, néha megforgatva.
Ne tegyél túl sok fánkot egyszerre az olajba, mert lehűti azt.
Szedd ki a fánkokat papírtörlőre, hogy a felesleges olaj lecsepegjen.
A papírtörlőre szedés után kicsit hagyd hűlni a fánkokat.
Melegítsd fel a mézet, és csorgasd rá a fánkok tetejére, majd szórd meg extra pekándió darabokkal és fahéjas porcukorral.
A mézet óvatosan melegítsd, hogy ne égjen meg.
Tálald frissen, hogy a méz, a pekándió és a fahéj tökéletes harmóniában érvényesüljön.
Azonnal tálalva a legfinomabb, amikor a méz még folyékony.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.