Fahéjas ribizlitorta szeletekkel tálalva

Fahéjas ribizlitorta

A fahéjas ribizlitorta a gyümölcsök frissességét és a fahéj fűszerességét ötvözi egy ínycsiklandó desszertben. Ez a torta tökéletes választás lehet egy nyári délutánra vagy ünnepi alkalmakra. Az édes tészta és a savanykás ribizli harmóniája mindenkit elvarázsol, aki megkóstolja.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 55 perc
2400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
300 g Friss ribizli
200 g Búzaliszt
150 g Cukor
100 g Vaj
3 db Tojás
1 cs. Sütőpor
200 ml Tejszín
1 tk. Fahéj
1 tk. Vaníliakivonat
20 g Porcukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A sütőt melegítsd elő 180°C-ra, és készíts elő egy tortaformát sütőpapírral.

    Ha nincs sütőpapír, vajazd és lisztezd ki a tortaformát, hogy a torta ne ragadjon le.

    2

    Egy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport és a fahéjat.

    A sütőport és a fahéjat alaposan keverd el a liszttel, hogy egyenletesen oszlanak el a tésztában.

    3

    A vajat és a cukrot habosítsd ki, majd egyenként add hozzá a tojásokat és a vaníliakivonatot.

    A vaj legyen szobahőmérsékletű, hogy könnyen habosítható legyen. A tojásokat egyenként add hozzá, és alaposan keverd el, hogy a tészta ne csapódjon ki.

    4

    A száraz hozzávalókat fokozatosan keverd a vajas keverékhez, amíg sima tésztát nem kapsz.

    A száraz és nedves hozzávalókat felváltva keverd, hogy a tészta ne legyen csomós. Ne keverd túl a tésztát, mert akkor kemény lesz.

    5

    A tészta felét öntsd a tortaformába, és simítsd el. Szórd rá a ribizli felét, majd öntsd rá a maradék tésztát.

    A ribizlit lisztbe forgathatod, hogy ne süllyedjen le az aljára.

    6

    Süsd 30-35 percig, amíg a beleszúrt fogpiszkáló tisztán jön ki. Hűtsd le a tortát.

    A sütési idő sütőfüggő, ezért tűpróbával ellenőrizd, hogy a torta átsült-e. Ha a teteje túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.

    7

    A tejszínt verd kemény habbá, és keverd hozzá a porcukrot. Simítsd a kihűlt torta tetejére, majd díszítsd a maradék ribizlivel és egy csipet fahéjjal.

    A tejszín legyen nagyon hideg, hogy könnyen felverhető legyen. A porcukrot szitáld át, hogy ne legyen csomós. A tortát tálalás előtt hűtsd le legalább 30 percig.