A kolbászt vágd kb. 10 cm-es darabokra, és irdald be mindkét oldalát ferdén. Egy serpenyőben forrósítsd fel a kolbászt kevés zsiradékon, majd pirítsd aranybarnára.
Ne szúrd át a kolbászt – az irdalás elég, hogy átsüljön és a szaft benne maradjon.
A vöröshagymát aprítsd finomra, a fokhagymát zúzd össze. Egy közepes lábasban olvaszd meg a vajat, majd párold üvegesre a hagymát, add hozzá a fokhagymát is rövid ideig.
A fokhagyma gyorsan megég – csak az utolsó 30 másodpercben add a hagymához!
Szórd meg a hagymás alapot a liszttel, keverd el gyorsan, és pirítsd 1 percig, majd vedd le a tűzről. Add hozzá a tejfölt és a mustárt, keverd simára, majd tedd vissza alacsony hőre.
Ha túl sűrű, hígíthatod kevés vízzel vagy tejjel – állandóan keverve forrald össze.
Ízesítsd a mártást sóval, borssal, és helyezd bele a pirított kolbászokat. Fedd le, és főzd 10 percig alacsony hőfokon, hogy az ízek összeérjenek.
A kolbászt csak a főzés végén tedd bele, különben a tejföl szétválhat, ha túl magas hőn melegíted.
Tálald a tejfölös kolbászt frissen főtt burgonyával, rizzsel vagy friss kenyérrel. Öntsd a kolbászra a mártást bőven, és díszítsd aprított petrezselyemmel, ha szeretnéd.
A tálaláshoz melegített tányért használj, így az étel lassabban hűl ki.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.