Falukorv sütőben sajttal és paradicsommal, tálalva

Falukorv sütőben sajttal és paradicsommal

A falukorv egy hagyományos görög étel, amelyet általában fűszeres hússal készítenek. A sajt és a paradicsom hozzáadásával egy újabb, ínycsiklandó verziót alkothatunk belőle. Az étel egyszerűen elkészíthető és rendkívül ízletes. A sütőben készült falukorv remekül kiegészíti a zöldségeket, és a sajtnak köszönhetően egy gazdag ízélményt ad. A citrom frissessége egy extra réteget ad hozzá, amitől igazán különleges lesz.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 35 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Falukorv
2 db Paradicsom
100 g Reszelt sajt
2 ek. Olívaolaj
0.5 tk. Oregano
0.5 tk. Fekete bors
0.5 tk.

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A falukorvot előmelegített 180°C-os sütőbe tedd egy sütőpapírral bélelt tepsibe.

    Ha a falukorvot egy kicsit megpirítod sütés előtt, még ízletesebb lesz.

    2

    A paradicsomokat vágd szeletekre, majd tedd a falukorv tetejére.

    A paradicsom szeletelése előtt érdemes a magjait eltávolítani, hogy ne legyen túl vizes.

    3

    Szórd meg a paradicsomos falukorvot reszelt sajttal, és locsold meg olívaolajjal.

    A sajt lehet mozzarella vagy cheddar is, ízlés szerint variálhatod.

    4

    Szórd meg a tetejét oregano-val, fekete borssal és egy kevés sóval.

    Az oregánó friss, aromás ízt ad az ételnek, ami jól passzol a paradicsomhoz és sajthoz.

    5

    Tedd vissza a tepsit a sütőbe, és süsd 20-25 percig, amíg a sajt szépen megolvad és enyhén megpirul.

    A sütési idő a falukorv vastagságától függ, figyelj, hogy ne égjen meg a sajt.

    6

    Tálald melegen, friss kenyérrel vagy egy könnyű salátával.

    Ez az étel tökéletes választás egy gyors vacsorához, könnyedén elkészíthető.