A falukorvát vágd kisebb darabokra vagy karikákra, majd egy serpenyőben pirítsd meg olívaolajban közepes lángon 5-6 percig, amíg meg nem pirul.
A falukorvát kicsit ropogósra pirítva még ínycsiklandóbbá válik az étel.
A hagymát apróra vágd, a fokhagymát zúzd össze, és a pirított falukorvához add hozzá. Pirítsd tovább 2-3 percig, amíg a hagyma üvegesedni kezd.
A fokhagyma és hagyma párosítása csodálatosan fűszerezi a kolbászt, és gazdagítja a szószt.
A paradicsomokat vágd fel kockákra, és add hozzá a serpenyőhöz. Sózd, borsozd, majd szórd rá az oregánót. Főzd 10-15 percig, amíg a paradicsomok szószra nem főnek.
A friss paradicsom gazdag és édes ízt ad, de ha sűrűbb szószt szeretnél, egy kevés paradicsom pürét is adhatsz hozzá.
Közben a tésztát főzd meg sós vízben a csomagolás szerint, majd szűrd le, és tedd félre.
A tészta főzésekor ügyelj arra, hogy al dente maradjon, hogy ne legyen túl puha a szószban.
A kész paradicsomszószt öntsd rá a főtt tésztára, és alaposan keverd össze, hogy minden tészta darab jól be legyen vonva.
Ha szeretnél egy gazdagabb szószt, egy kis tejszínt is hozzáadhatsz a paradicsomhoz.
A tésztát tálald friss bazsalikommal a tetején, és szórj rá egy kevés extra borsot.
A bazsalikom friss íze és a fűszeres tészta kombinációja tökéletes ízharmóniát ad.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.