Falukorv tésztával és paradicsomszósszal, gazdag szószban tálalva

Falukorv tésztával és paradicsomszósszal

A falukorv tésztával és paradicsomszósszal egy ínycsiklandó étel, amely a mediterrán konyha alapanyagaiból készül. A kolbász és a friss paradicsom íze tökéletes harmóniát alkot, miközben a tészta tökéletes alapot biztosít az ételhez. A friss fűszerek és a gazdag paradicsomszósz emelik az ételt egy új szintre. Ez az étel a családi étkezések és a hétköznapi vacsorák kedvenc választása lehet.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
550 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Falukorv (vagy hasonló füstölt kolbász)
200 g Tészta (pl. penne vagy spagetti)
4 db Friss paradicsom
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
1 csipet Bors
1 tk. Oregano
1 ek. Friss bazsalikom

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A falukorvát vágd kisebb darabokra vagy karikákra, majd egy serpenyőben pirítsd meg olívaolajban közepes lángon 5-6 percig, amíg meg nem pirul.

    A falukorvát kicsit ropogósra pirítva még ínycsiklandóbbá válik az étel.

    2

    A hagymát apróra vágd, a fokhagymát zúzd össze, és a pirított falukorvához add hozzá. Pirítsd tovább 2-3 percig, amíg a hagyma üvegesedni kezd.

    A fokhagyma és hagyma párosítása csodálatosan fűszerezi a kolbászt, és gazdagítja a szószt.

    3

    A paradicsomokat vágd fel kockákra, és add hozzá a serpenyőhöz. Sózd, borsozd, majd szórd rá az oregánót. Főzd 10-15 percig, amíg a paradicsomok szószra nem főnek.

    A friss paradicsom gazdag és édes ízt ad, de ha sűrűbb szószt szeretnél, egy kevés paradicsom pürét is adhatsz hozzá.

    4

    Közben a tésztát főzd meg sós vízben a csomagolás szerint, majd szűrd le, és tedd félre.

    A tészta főzésekor ügyelj arra, hogy al dente maradjon, hogy ne legyen túl puha a szószban.

    5

    A kész paradicsomszószt öntsd rá a főtt tésztára, és alaposan keverd össze, hogy minden tészta darab jól be legyen vonva.

    Ha szeretnél egy gazdagabb szószt, egy kis tejszínt is hozzáadhatsz a paradicsomhoz.

    6

    A tésztát tálald friss bazsalikommal a tetején, és szórj rá egy kevés extra borsot.

    A bazsalikom friss íze és a fűszeres tészta kombinációja tökéletes ízharmóniát ad.