Fårikål fokhagymával, káposztával és bárányhússal tálalva

Fårikål fokhagymával

A Fårikål egy hagyományos norvég étel, amelyet évszázadok óta készítenek. Az étel alapját a bárányhús és a káposzta képezik, amelyet fokhagymával és köménnyel ízesítenek. A Fårikål az egyik legismertebb norvég étel, amelyet a tél folyamán gyakran fogyasztanak. Az étel egyszerű, de tápláló, és a norvég háztartásokban igazi klasszikusnak számít.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 1 óra 30 perc
Teljes 1 óra 45 perc
750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Bárányhús
1 db Káposzta
4 gerezd Fokhagyma
1 l Víz
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 tk. Kömény
1 ek. Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A bárányhúst vágd fel kisebb darabokra, majd sózd és borsozd meg.

    Ha nem szereted a túl zsíros húst, a túl zsíros részeket levághatod a bárányról, hogy kevésbé legyen zsíros.

    2

    A káposztát vágd négyfelé, majd egy nagy lábasban hevíts olajat, és tedd bele a húsdarabokat.

    A húsokat először pirítsd meg, hogy a zsiradék kijöjjön belőlük, és még ízletesebbé váljon a leves.

    3

    A fokhagymát zúzd össze, és tedd hozzá a húsokhoz. Keverd össze, majd adj hozzá vizet, hogy ellepje a húsokat.

    A fokhagyma aromája erősebben érvényesül, ha kissé lepirítod a húsokkal együtt.

    4

    Hozd felforra a vizet, majd csökkentsd a hőt, és főzd a húsokat 1-1.5 órán keresztül, amíg megpuhulnak.

    Ha a leves túl sűrű lenne, egy kis vizet még hozzáadhatsz a kívánt állag eléréséhez.

    5

    Amikor a hús megpuhult, add hozzá a káposztát, és főzd tovább 30 percig, amíg a káposzta is megpuhul.

    A káposztát a hús főzéséhez képest utolsóként tedd bele, hogy megőrízze a roppanós textúráját.

    6

    A kész levesbe adj egy kis köményt, hogy még gazdagabb ízű legyen, és tálald forrón.

    A kömény hozzáadása különleges ízt ad a levesnek, amely a bárányhús ízét kiemeli.