A bárányhúst vágd fel kisebb darabokra, majd sózd és borsozd meg.
Ha nem szereted a túl zsíros húst, a túl zsíros részeket levághatod a bárányról, hogy kevésbé legyen zsíros.
A káposztát vágd négyfelé, majd egy nagy lábasban hevíts olajat, és tedd bele a húsdarabokat.
A húsokat először pirítsd meg, hogy a zsiradék kijöjjön belőlük, és még ízletesebbé váljon a leves.
A fokhagymát zúzd össze, és tedd hozzá a húsokhoz. Keverd össze, majd adj hozzá vizet, hogy ellepje a húsokat.
A fokhagyma aromája erősebben érvényesül, ha kissé lepirítod a húsokkal együtt.
Hozd felforra a vizet, majd csökkentsd a hőt, és főzd a húsokat 1-1.5 órán keresztül, amíg megpuhulnak.
Ha a leves túl sűrű lenne, egy kis vizet még hozzáadhatsz a kívánt állag eléréséhez.
Amikor a hús megpuhult, add hozzá a káposztát, és főzd tovább 30 percig, amíg a káposzta is megpuhul.
A káposztát a hús főzéséhez képest utolsóként tedd bele, hogy megőrízze a roppanós textúráját.
A kész levesbe adj egy kis köményt, hogy még gazdagabb ízű legyen, és tálald forrón.
A kömény hozzáadása különleges ízt ad a levesnek, amely a bárányhús ízét kiemeli.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.