Fasírt ropogós kéreggel, szaftos darált húsból készítve

Fasírt

A Fasírt egy klasszikus magyar étel, amely minden családban megtalálható. Az étel egyszerű, mégis finom, hiszen a darált húst fűszerekkel, tojással és egyéb alapanyagokkal keverve sütik ropogósra. A fasírtot akár sült krumplival, akár rizzsel tálalják, de egy friss salátával is nagyszerűen illik mellé. A fasírt a hagyományos magyar konyha egyik alapeleme, amelyet mindenki szívesen fogyaszt, és könnyen elkészíthető a legkülönbözőbb változatokban.

A fasírt az egyik legkedveltebb étel a háztartásokban, hiszen gyorsan elkészíthető, és mindenki szereti. Az étel rengeteg variációban készülhet, hiszen a húsok, fűszerek és zöldségek kombinációja szinte végtelen lehetőségeket kínál. Az étel nemcsak ínycsiklandó, hanem rendkívül laktató is, így biztosan kielégíti minden étvágyat.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 5
500 g Darált sertéshús
1 db Vöröshagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 db Tojás
100 g Zsemlemorzsa
50 ml Tej (a zsemlemorzsa áztatásához)
1 tk. Info
0.5 tk. Bors
1 tk. Fűszerpaprika
500 ml Olaj (sütéshez)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Áztasd be a zsemlemorzsát a tejbe, és hagyd állni néhány percig, amíg megpuhul.

    A zsemlemorzsa helyett használhatsz kenyérbelet is. A tej helyett használhatsz vizet vagy húslevest is.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a darált húst a finomra vágott vöröshagymával és fokhagymával.

    A hagymát reszelheted is, ha nem szereted, ha darabos a fasírt.

    3

    Add hozzá a kinyomkodott zsemlemorzsát, tojást, sót, borsot és a fűszerpaprikát, majd alaposan dolgozd össze a masszát.

    A masszát alaposan dolgozd össze, hogy a fasírt ne essen szét sütés közben. Kóstold meg a masszát, és ha szükséges, adj hozzá még fűszereket.

    4

    Formázz a masszából kis golyókat vagy pogácsákat.

    A formázáshoz nedvesítsd be a kezed, így nem fog ráragadni a massza.

    5

    Hevítsd fel az olajat egy serpenyőben, és süsd a fasírtokat aranybarnára minden oldalukon.

    Az olaj legyen elég forró, de ne égesse meg a fasírtokat. Közepes lángon süsd, hogy a hús is átsüljön.

    6

    Papírtörlőre szedd ki a kisült fasírtokat, hogy a felesleges olajat leitassa.

    Így kevésbé lesz zsíros az étel.

    7

    Tálald friss salátával, főtt burgonyával vagy rizzsel, de akár hidegen is fogyasztható szendvicsben.

    A fasírt mellé kínálhatsz tartármártást vagy tejfölt is.